Wil jij in minder tijd studenten doelgerichter en -treffender coachen tijdens hun stage of BPV? Wil jij graag eenvoudiger en effectiever contact hebben met de stageplaats? En wil jij concrete tools die je helpen om studenten tijdens de stage en BPV te coachen? Dan kan de app Mijn-Job jou  helpen!

Mijn-Job (www.mijn-job.nl)
Mijn-Job is een app om de stagebegeleiding te verbeteren. De app is ingericht voor iedere specifieke opleiding in het mbo. Het maakt dus niet uit of studenten nu een opleiding volgen in bijv. de sector handel of zorg.  Via een laptop of smartphone krijgt de student inzicht in de werkzaamheden die in het kwalificatiedossier staan beschreven.

Voor docenten en coaches is deze app heel handig, omdat ze voorafgaand aan de stage of BPV met studenten leerdoelen en afspraken over bijv. het inleveren van een stageverslag kunnen inplannen in de agenda. Op deze manier is voor het de docent, de stagebegeleider en de student duidelijk welke leerdoelen en afspraken er vanuit de opleiding zijn gemaakt en wanneer de student hier aan moet voldoen. Ook kan een student aangeven welke ondersteuning hij prettig vindt. Wil deze student een week voor het inleveren van de opdracht een reminder? Dan wordt dit in de app ingesteld. Heeft de student zich al een paar keer verslapen voor zijn stage? dan kan er een alarm ingesteld worden in de app. Mijn-Job app biedt op deze manier de structuur die elke individuele student nodig heeft.

mijnjob

 Afbeelding 1. Het dashboard (beginscherm bij het openen van de website)

Daarnaast biedt deze app de mogelijkheid om direct contact tussen student en begeleider(s) via de chatfunctie te faciliteren.mijnjob2 Zo kan een student enthousiast en trots foto’s en berichten sturen over de behaalde resultaten in zijn/haar stage. Wanneer er vragen of problemen zijn, kunnen deze via de chat op een laagdrempelige manier met elkaar worden besproken. Ook is voor de docent zichtbaar of de student aanwezig is bij zijn/haar stageadres.

Het is tevens mogelijk om ouders en verzorgende te betrekken in de app. Zo kunnen zij de ontwikkelingen van de student volgen. In het onderstaande filmpje bespreekt een docent zijn ervaringen met Mijn-Job

Mijn-Job app is een betaalde app die je als opleiding kan aanschaffen en wordt op maat ingericht. Ik ben heel benieuwd wat je vindt van de Mijn-Job app. Laat je reactie in het reactieveld hieronder achter. Mocht je vragen of interesse hebben in de app, kun je contact opnemen door een e-mail te sturen naar a.meens@oabdekkers.nl of mij te bellen op 06-22125952.

Tot slot: wil jij aan de slag om ICT te integreren in je onderwijs? Geef je dan op voor de workshop Flipping the classroom (datum: 20 mei 2015; tijd: 9.00 – 17:00 uur). Klik hier voor meer informatie.

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

× Stel je vraag via WhatsApp