In mijn vorige blog beschreef ik de wijze waarop opleidingen tot een nieuw curriculum kunnen komen. In deze blog zoom ik in op het ontwikkelen van het opleidingsplan met het daarvoor ontwikkelde Excel-bestand (gratis voor u beschikbaar). Het is een praktische uitwerking van actiestap 6 uit het door ons geschreven boek ‘focus op verandering’.

Ontwerpen van onderwijs
Uw team is klaar om onderwijs te gaan ontwerpen, omdat uw team bepaald heeft:

  • Wat de gezamenlijke onderwijsvisie is
  • Op welke wijze zij willen opleiden (bv. via de vijf configuraties van het ECBO)
  • Waar in de opleiding stage en examinering terugkomt
  • De wijze waarop examinering plaatsvindt (bv. via het format examineringmbo.nl)

De volgende stap is om onderwijs te gaan ontwerpen. Het is aan te raden eerst een instrumentele exercitie uit te voeren die het team tijdens de concrete uitwerking van het onderwijsmateriaal handvatten geeft. Start daarom met het indelen van de kerntaken en werkprocessen over de verschillende jaren van de opleiding.

Hiervoor heb ik een Excel-bestand ontwikkeld. In onderstaande instructievideo leg ik kort uit hoe u hiervan gebruik kunt maken. Mocht u een gratis exemplaar willen van dit Excel-bestand, vraag deze dan op via bureau@oabdekkers.nl

 

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

× Stel je vraag via WhatsApp