In het kader van Focus op Vakmanschap is ROC A12 druk bezig om de kwaliteit van de examinering te verhogen. Besloten is daarom om (onder andere) de docenten beroepsspecifieke vakken te scholen tot assessor. Voor de uitvoering van dit traject is gekozen voor OAB Dekkers. Onze geschiedenis met dit bureau gaat vrij ver terug in de tijd en de ervaringen die wij met hen hebben opgedaan zijn positief. Ook bij de vormgeving van dit traject was de samenwerking weer als vanouds goed en de docenten die het traject volgen zijn enthousiast. De behoefte aan een traject als dit is groot onder de docenten. Ik wilde starten met een pilot groep, maar voor ik het wist, had ik drie groepen vol. Deze groepen volgen alle drie het traject in het voorjaar 2014. In het najaar zullen er zeker weer groepen volgen, want ons uiteindelijke doel is dat elke docent beroepsspecifiek een assessortraining heeft gevolgd. We gaan er  vanuit dat dit traject een goede stap is in de richting van de verhoging van de kwaliteit van de examinering.

 

De samenwerking met OAB Dekkers is goed: er is altijd bereidheid tot aanpassingen aan de eigen situatie van het ROC, er komen initiatieven vanuit het bureau zelf, en het bureau speelt actief in op actuele ontwikkelingen. Kortom: een aanrader voor andere ROC’s om gebruik te maken van de expertise van dit bureau.

 

Anja Moesker

Beleidsmedewerker Professionalisering

Projectleider Nederlands en Rekenen

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

× Stel je vraag via WhatsApp