fbpx

Een aantal jaren geleden kwam Cilia de Jong van Onderwijsadviesbureau Dekkers een training geven aan ons team. Die keer beviel zo goed, dat dit een aanleiding was om haar voor verschillende andere trainingen te benaderen. Daardoor heb ik haar tot mijn plezier regelmatig mogen meemaken. Wat ik fijn vind aan Cilia is de combinatie van haar persoonlijke en professionele benadering. Ik ervaar haar als toegankelijk, authentiek en deskundig. Een goed ‘ rol model’ voor mij. Zij stemt bij het vormgeven van een training prettig af op ‘wat er speelt’ in het team, naast wat aan kennis en kunde aanwezig is. In samenspraak wordt bepaald wat dan nodig is. Op die manier zijn haar trainingen altijd maatwerk. Door haar benadering ‘moet’ ik geen training volgen maar ‘wil’ ik aan de training deelnemen. Wat ik mooi vind is dat Cilia haar deskundigheid niet etaleert vanuit ‘het weten’ maar vanuit een onderzoekende houding. Zo stelt ze mij en mijn teamleden in staat zelf tot antwoorden te komen. Waar ze eigen ervaringen deelt, ervaar ik ze als leerzaam en van ‘een menselijke maat’. Het geeft me ruimte te accepteren dat ‘ik niet alles altijd in een keer goed hoef te doen’ en mag blijven leren.

 

Last but not least: trainingen van Cilia zijn praktisch ingericht. Het resultaat is dan ook dat het geleerde goed toepasbaar is in mijn dagelijkse praktijk. Theoretische aspecten in haar trainingen zijn geen doel op zich, maar een hulpmiddel om vaardigheden uit te breiden of om tot onderwijsproducten te komen die blijven leven, en niet liggen te verstoffen ergens onder in een la.

 

Diesje Zwart

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

× Stel je vraag via WhatsApp