In 2013 is het ROC Kop van Noord-Holland een samenwerkingsverband aangegaan met OAB Dekkers. Bureau Dekkers ondersteunt systematisch onze onderwijsafdelingen op pedagogisch-didactisch gebied. Gezamenlijk hebben wij een modulair aanbod gekozen gebaseerd op de didactische strategieën van Marzano. De thema’s zijn uitgewerkt in korte pakkende workshops van één of twee dagdelen. Elke afdeling volgt jaarlijks minimaal één module. Op verzoek van een afdeling mag dit ook meer zijn. Bureau Dekkers heeft middels maatwerk een product afgeleverd dat voldoet aan onze wensen. Daarna is dit aangevuld met een bijeenkomst “les te kijk” waarin Bureau Dekkers ons tevens ondersteunt in het bezoeken van lessen. Hierbij ligt de nadruk op kijken wat er goed gaat en daar met elkaar van leren. De conclusies worden na afloop plenair gedeeld. De beide trainers, Emile Heerkens en Rosalie de Kooning, zijn kundig en bevlogen. Zij zijn in staat de vinger op de zere plek te leggen en durven thema’s te benoemen met respect voor de betrokkenen. Zij creëren een veilige en constructieve setting om met de teams aan de slag te gaan. Onze medewerkers zijn over het algemeen erg enthousiast over deze workshops. Vorig jaar heeft zich dit op twee afdelingen vertaald in de opmerking van de Inspectie dat deze teams een eenduidige en helder onderwijskundige visie uitdragen en daar naar handelen.

 

Suzanne van Acquooij
Hoofd Personeelszaken ROC Kop van Noord-Holland

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

× Stel je vraag via WhatsApp