Misschien voel jij, net zoals ik, ook de druk om vanaf de eerste zonnestralen toch je sportschoenen maar weer eens uit de kast te pakken. Dit gevoel bekroop mij helemaal toen ik, op de bootcamp van zondagochtend, iedere week finaal voorbij werd gelopen door vrouwen die minstens 15 jaar ouder dan mij waren. Inmiddels had ik al zeker 10 smoesjes bij elkaar verzameld waarom hardlopen toch echt niet mijn sport is: ik heb er echt geen tijd voor naast mijn werk, het is helemaal niet zo goed voor het verbranden van calorieën, het is super saai en het schiet totaal niet op, het is blessure gevoelig en ga zo maar door…..

 

Al snel kwam ik tot de conclusie dat als ik ooit in mijn leven de 10 km wil lopen, ik mezelf toch echt moet richten op het doel wat ik wil bereiken en niet op de belemmeringen die mogelijk op mijn weg komen. Buiten het feit dat deze blog werkt als een stok achter de deur, heb ik nog een doel met deze blog. Als trainer en adviseur merk ik dat tijdens verandertrajecten dezelfde ‘smoesjes’ over tafel vliegen: denk aan werkdruk, geen duidelijke opdracht, er zijn te veel veranderingen geweest etc. Hoewel hier zeker wat voor valt te zeggen, zal er niks veranderen als je jezelf op deze belemmeringen blijft richten.

Eigenlijk gaat veranderen altijd om persoonlijk leiderschap. Iedere leider, groot of klein, gaat aan de slag met een doel. Hierbij dienen zij als katalysator binnen de organisatie, want “wat hij of zij doet, dat wil ik ook…”. Een mooi filmpje van een inspirerende leider is hieronder te zien:

Als je denkt dat leiderschap alleen is voor het management binnen de organisatie, dan heb je het mis. Jij bent net zo hard nodig om een verandering tot een echt succes te maken. Wacht dan ook niet tot het management zegt hoe het moet, maar neem zelf het initiatief om mooi onderwijs voor iedere student te maken. Hoewel jouw verandering, zeker niet zonder slag of stoot zal verlopen, kan jij wel als katalysator dienen binnen jouw organisatie.

Ook een stok achter de deur nodig? Deel hieronder jouw doel voor komend schooljaar!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

× Stel je vraag via WhatsApp