We weten dat onze studenten de gehele dag in de weer zijn met hun mobiel. Uit het onderzoek Monitor Jeugd en Media 2015 blijkt dan ook dat dit het meest gebruikte middel is door jongeren. Daarna volgen de televisie, laptop en tablet. Allemaal worden ze door de meeste jongeren dagelijks gebruikt. Maar wat doen we op ICT gebied in het onderwijs? Uit onderzoek van Kennisnet (2015) blijkt dat het MBO vooral gebruik maakt van digitale tekstbestanden, geprinte tekstbestanden en video’s.

 

ict toolsDeze laatste uitslag liet me schrikken. Ik dacht dat er meer gebruik werd gemaakt van o.a. interactief oefenmateriaal en interactieve websites tijdens de les. Van veel docenten hoor ik namelijk steeds vaker dat ze diverse ICT tools inzetten om studenten te activeren tijdens de les. Uit alle enthousiaste verhalen die ik hoor blijkt Kahoot voor vele favoriet te zijn (Kahoot is een tool waarmee je op een hele eenvoudige manier een quiz kunt maken).

Om er voor te zorgen dat we in dit nieuwe schooljaar meer gebruik maken van activerende ICT tools tijdens de les, bied ik gratis een poster aan met dé 13 ICT tools voor het beroepsonderwijs. Download deze hier. Ik hoop hiermee dat jouw lijst met ‘favoriete’ ICT tools wordt uitgebreid. Alle 13 tools helpen je om je lessen leuker, actiever en effectiever te maken.

Gebruik jij andere ICT tools die niet op deze poster staan? Deel ze hieronder in het reactieveld! Heb je vragen over het gebruik van ICT in de les? Neem dan met mij contact op. Je kunt mij e-mailen (a.meens@oabdekkers.nl) en bellen (06-22125952).

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

× Stel je vraag via WhatsApp