Via een collega maakte ik enkele maanden kennis met Rosalie de Kooning van OAB Dekkers, onderwijskundige, onderwijzeres en werkzaam bij bureau OAB Dekkers.

Vanaf dat moment is zij actief betrokken geraakt bij een kwaliteitsslag door opleidingsteams van het Regio College, een klein ROC in de regio Zaanstreek Waterland. Vanaf de start tijdens de kenniskring met regisseurs deelnemersbegeleiding tot en met de zorgvuldige verkenning en deskundige uitvoering van inspiratiesessies in 5 teams bestaande uit een of meer sessies ben ik onder de indruk van het enthousiasme, de kennis, de interactieve aanpak van de sessies en de snelle, slimme en creatieve manier waarop we kunnen samenwerken. Ik krijg er zelf (nog meer) energie van.

Het mooiste aan die aanpak vind ik de combinatie van kennis van en ervaring met het mbo en de natuurlijke integratie van kennis die er inmiddels is over wat werkt in het onderwijs en de toepassing daarvan voor de praktijk van docenten. De teams zijn tevreden en willen meer. Ik begrijp dat helemaal. Mocht je meer willen weten over wat wij hebben gedaan en waarom, laat het me weten!

Enkele reacties uit de trainingen:

– ik heb veel basiskennis gekregen over de nieuwe kd’s, de training is goed onderlegd – Ramazan Temirsi.
– ik beoordeel zowel de bijeenkomst als trainer met een 10. Het brengt genoeg stof om verder met elkaar over in gesprek te gaan en het wordt gemotiveerd gebracht met voorbeelden – Fatima Danouch.
– je wordt bewuster van wat je doet, deze input kunnen we goed meenemen naar het curriculumontwerp – Arzu Katanalp

 

Gertrud de Wit, projectmanager dienst OPK (=Onderwijs Personeel en Kwaliteit) van het Regio College

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

× Stel je vraag via WhatsApp