De kerngedachte van de flipping the classroom is: hoe kan ik de tijd in de klas/collegezaal het beste benutten? Wat we nu doen in de klas/collegezaal (het geven van uitgebreide uitleg) werkt niet voor iedere student. Wat kunnen we anders doen? Technologische ontwikkelingen -zoals online video- maken het opnemen en ontsluiten van instructies mogelijk, kritiek op de traditionele manier van hoorcolleges bevordert de ontwikkeling van dit didactisch alternatief. Bij Flipping the Classroom bestuderen de studenten de instructie van de docent in eigen tijd, en wordt de tijd in de klas gebruikt voor discussies, het beantwoorden van vragen, voor verdieping en verwerkingsopdrachten. Je kunt studenten bijvoorbeeld ook zelf presentaties laten verzorgen. Het is geen doel maar een middel om aan te sluiten bij het onderwijsmodel van jullie school. De rol van jou als docent verandert dan ook naar coach/ begeleider.

 

Meer interesse?

Om de voor- en nadelen en de vraag hoe je zelf flipping the classroom kan toepassen raad ik aan om het e-book dat we eerder maakte over flipping the classroom te downloaden.
  

 

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

× Stel je vraag via WhatsApp