fbpx

Coaching on the Job

Begeleiding en reflectie op het pedagogisch handelen

Competentie

De docent als begeleider

Wat ga je leren?

Tijdens je voorbereiding, uitvoering en nagesprek ga je met je docenten op zoek naar de mogelijkheden, sterke punten en ontwikkeling van je pedagogisch handelen.

Je krijgt inzicht in interventies de activerend of deactiverend werken op het gedrag van de student.

Je ontwikkelt vaardigheden, kennis en een grondhouding waarop motivatie en betrokkenheid bij studenten bevorderd wordt. Je hebt inzicht welke interventies je ter beschikking hebt om studenten naar je toe te laten bewegen of tegengesteld je ze laat verwijderen van de opleiding.

Je reflecteert op je eigen persoonlijke zelfbeeld, opleidingsbeeld en beroepsbeeld als begeleider om studenten verder te helpen. Wanneer je je eigen blinde vlekken leert te zien, je eigen valkuilen leert herkennen kom je steeds verder als pedagoog in het beroepsonderwijs.

Je leert interventies in te zetten uit de self-efficacy theory, het Scarf-Model van David Rock en het Fogg Behavior model.

Hoe ga je leren?

Door middel van mentaliserend coachen, opdrachten, intervisie en  feedback ontwikkel je jezelf als inspirerende docent, begeleider en pedagoog in het beroepsonderwijs.

Welke resultaten ga je behalen?

Je bent in staat om studenten te betrekken bij het onderwijs, hen te motiveren tot een volgende stap in het leren en bij te dragen aan het ontwikkelen van het zelfbeeld, beroepsbeeld en opleidingsbeeld van de student.

Je hebt jezelf als docent en begeleider leren kennen. Je kent je sterke kanten als begeleider en bent in staat om je valkuilen te hanteren zodat studenten er geen belemmeringen in begeleiding ervaren. Je bent in staat om je eigen opvattingen aan de kant te schuiven en studenten te begeleiden waar jij nodig bent.

Voor wie?

Docenten en begeleiders in het beroepsonderwijs

  Tijdsinvestering

  6 coachgesprekken van 2 uur waarvan 4 bijeenkomsten online en 2 gesprekken in de locatie.

  Literatuur of lesmateriaal

  Boek Mentaliserend coachen

  Literatuur

  100% Jezelf, SLB werkboek voor studenten, OAB Dekkers (2 versies: mbo en hbo)

  Financiële investering

  € 2120,-

  Certificering

  Bewijs van deelname

  Vul je emailadres en je naam in

  om de casestudy te bekijken

  You have Successfully Subscribed!

  Vul je emailadres en je naam in

  om de casestudy te bekijken

  You have Successfully Subscribed!

  × Stel je vraag via WhatsApp Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday