fbpx

Gratis Metis Masterclass IV: 

Programmatisch toetsen en formatief evalueren

9 juni 2022

Programmatisch Toetsen

In de vierde masterclass uit de serie ‘Personaliseren en Flexibiliseren’ richten we ons volledig op de toetsing. In een geflexibiliseerd of gepersonaliseerd programma zijn programmatisch toetsen en formatief evalueren manieren om de ontwikkeling van de student centraal te stellen én te stimuleren. Maar: hoe doe je dat dan? Hoe ziet een programmatisch toetsprogramma er dan uit? Wat is dan het verschil tussen beoordelen en beslissen? Wat zijn ‘low-medium-high stake’ momenten? Hoe zorg je ervoor dat studenten niet blijven zwemmen in de ruimte die het ze biedt? Wanneer besluit je of een student voldoende niveau heeft? Hoe zorg je ervoor dat de student van ‘rijke feedback’ leert? Hoe organiseer je dat? Wat betekent dit voor jouw rol als docent? Hoe.. wat… wanneer… en vooral.. waarom?

Toetsen = leren

We richten ons in deze masterclass geheel op de wérkelijke functie en meerwaarde van toetsen en feedback in het leren. We kijken naar hoe veelvuldige en rijke feedback de validiteit verhoogt en uiteindelijk leidt tot betrouwbaardere beslissingen. De omslag van ‘controle op het leerproces vanuit het programma en de docent’ naar ‘meer vertrouwen in het leerproces en regie bij de student’ vraagt een andere benadering van toetsing en jouw vak. Het gaat om zoveel mogelijk toetsen om zoveel mogelijk van te leren. Maar hoe dan?

METIS MASTERCLASS: LEREN VAN DE EXPERTS ÉN VAN ELKAAR

De Metis Masterclasses zijn inspirerend, actief en interactief. En geheel gepersonaliseerd. Tijdens de masterclass komen de laatste inzichten rondom het werken met leeruitkomsten en formatief handelen en toetsen voorbij. Vervolgens pakken we in een aantal interactieve sessies de meest relevante vraagstukken aan. Samen met de collega’s zoek je naar relevante inzichten en praktische oplossingen. Hierbij staan de Metis-experts de hele avond met raad en daad tot je beschikking.

Informatie

Donderdag 09 juni 2022,  18:00-22:00  uur
Locatie: Seats2meet Utrecht CS, Moreelsepark 65, 3511 EP Utrecht (bevindt zich in: Hoog Catharijne)

Je ontvangt enkele dagen voor het event een email met alle gegevens.

Financiële investering

Deelname is gratis!

Aanmelden

Metis Masterclass

Programmatisch toetsen en formatief evalueren

Datum: 9 juni 2022

Meld jezelf nu aan!

Aanmelden

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

× Stel je vraag via WhatsApp Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday