In gesprek met Sari Tazelaar

Coach, supervisor & begeleidingskundige | Aflevering 18

Hoe leer je van situaties die je meemaakt in het onderwijs?

Sari Tazelaar begon haar carrière in 1995 als sportdocent in een jeugdgevangenis. Daar ontwikkelde ze niet alleen vaardigheden in het lesgeven, maar ook op het gebied van coaching. Ze merkte dat ze hier veel plezier en voldoening uithaalde en daarom is ze later als zelfstandig coach, supervisor & begeleidingskundige gaan werken. In deze rol begeleidt ze onder andere ‘werkplekbegeleiders’, die startende docenten begeleiden tijdens hun eerste jaren in het onderwijs. In deze podcast bespreken we met Sari welke coachmodellen kunnen helpen bij het evalueren van situaties, die een startende docent meemaakt in het onderwijs. Ben jij benieuwd naar deze modellen? Luister dan de podcast.

 

Sari​ geeft jou een uitdaging:

Sari geeft jou als (startende) docent meerdere uitdagingen mee. Zo wil ze jou in de eerste plaats op het hart drukken dat je jezelf de tijd moet gunnen om vaardig te worden als docent. Je eigen identiteit als docent ontwikkel je niet van de één op de andere dag. Wees daarom niet te streng voor jezelf, maar probeer uit en maak fouten, want daar leer je van.

Daarnaast vindt Sari het van belang dat je stilstaat bij hetgeen dat goed gaat; vier je successen! Die zijn er namelijk elke dag, ook wanneer het een keer tegenzit.

Tot slot een uitdaging niet alleen voor jou, maar ook voor je leidinggevende. Begeleidingsmomenten moeten structureel in je rooster gepland worden. Maak er een prioriteit van, want daar heb je recht op.

 

Tip van Sari:

Als tip wil Sari de koppelkaart graag met jullie delen. Deze koppelt theorieën die je leert op een opleiding, of ergens leest in een boek of artikel, aan de ervaringen die je meemaakt in de praktijk. Zeer waardevol om hiermee aan de slag te gaan!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

× Stel je vraag via WhatsApp