Luistertip

Help, mijn studenten doen niks met mijn tips!

In de begeleiding van studenten willen we allemaal het beste voor onze studenten. We geven ze volop tips en adviezen, maar we merken dat studenten daar vaak niks mee doen. Of ze gaan zich verdedigen met ‘Ja, maar…’ en daarna komen alle argumenten waarmee ze het advies afschieten. Wij hebben het verlangen om te herstellen en geven vaak direct advies. Dit heet de reparatiereflex. Ondanks alle goede bedoelingen kan dit averechts werken in de begeleiding van studenten.

In deze podcast legt Laura van ’t Leerlab aan de hand van herkenbare voorbeelden uit wat de reparatiereflex is en geeft ze handige tips hoe je de reparatiereflex  kunt onderdrukken. Zeker het luisteren waard!

Alles over leren leren en plannen!

’t Leerlab Podcast

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

× Stel je vraag via WhatsApp