Toetsing

Toetsing is een belangrijk aspect van onderwijs. Zowel het ‘toetsen van het geleerde’ als ‘toetsen om te leren’ verdienen tijd en aandacht.

Formatief evalueren

Toetsen betekent informatie verzamelen om beslissingen te kunnen nemen. Het gaat hierbij om didactische beslissingen die een docent neemt op basis van formatieve evaluatie. De uitkomst leidt tot bijvoorbeeld de start van een stage of een bepaald studieadvies. Naar mate het gewicht van de beslissing groter is, is er meer informatie nodig om de beslissing op te baseren. Maar hoe maak je de stap naar formatief evalueren? Wat betekent dit voor de studenten? Tijdens onze training leer je resultaatgericht, formatief evalueren.

Toetsing algemeen

Kwalitatief goed onderwijs vereist afstemming op onderwijsinhoud en toetsing. Wij helpen opdrachtgevers het gehele proces van beoordelen en beslissen goed in te richten en aan te laten sluiten op onderwijsinhoud. Dat kan gaan van visie op toetsing en beleid, naar toetsprogramma’s en van instrumenten naar afname. Onderwerpen als formatief evalueren, programmatisch toetsen, toetsconstructie, betrouwbaar & valide beoordelen komen tijdens onze begeleidingstrajecten rondom toetsing aan de orde. Heb je andere aandachtspunten in het toetsingsproces die je wilt verbeteren? Wij maken graag samen met onze opdrachtgevers een verbetertraject op maat, zodat resultaat gegarandeerd is. 

Advies op maat?

Neem gerust contact op via 040  –  291 37 33

Basiskwalificatie examinering (BKE)

Word BKE-er in je eigen tempo. Meld je aan en start meteen! 

Zelfstudie gecombineerd met coach- en portfoliosessies met onze experts.

Assessorentraining

11 en 25 mei 2023

In deze training maak je op een interactieve manier kennis met de theorie en handelswijze van het beroepsbekwaam beoordelen.

Wij staan voor je klaar…

Floor van Venrooij

Floor van Venrooij

Thijs Wesselink

Thijs Wesselink

Lisa van der Pol

Lisa van der Pol

Peter Loonen

Peter Loonen

Koen van Spaandonk

Koen van Spaandonk

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

× Stel je vraag via WhatsApp