Ellen van Vugt

Adviseur

Ellen van Vugt

“Een spiegel voorhouden en samen met opdrachtgevers op weg naar passende antwoorden; ik vind dat een van de leukste dingen om te doen.”

In februari 2020 kwam Ellen van Vugt als stagiaire binnen bij Metis Onderwijsadvies om vervolgens niet meer weg te gaan. Vanaf augustus 2020 was Ellen een dag per week in dienst als onderwijskundig adviseur en trainer. Daarnaast werkte ze aan de afronding van haar afstudeerscriptie voor de Master Onderwijswetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Nu de Master succesvol is afgerond, versterkt zij Metis fulltime met haar talenten.

‘Samen met de opdrachtgever op weg naar passende antwoorden’

Ellen: “Tijdens mijn stage mocht ik de methodiek achter ‘Eduview’ helpen ontwikkelen. Een geweldig digitaal middel om een curriculum te realiseren op basis van een visie op het beroep, onderwijs en de toetsing. Met mijn scriptie studeerde ik af op dit onderwerp. Ik onderzocht wat de bijdrage is van de professionele identiteit bij een curriculumhervormingstraject in het hbo. Heel interessant, maar ik geniet nu wel echt met volle teugen van de afwisseling in mijn werkende leven. Voor diverse opdrachtgevers ben ik aan de slag. Denk aan trainingen over de basisprincipes van het lesgeven voor startende docenten. In een podcast-serie zoek ik samen met collega Floor en een gastspreker naar antwoorden op vraagstukken van startende docenten: ‘Opstarten met…Floor & Ellen.’ Ook ontwerp ik voor een opdrachtgever een spel om de facetten van gepersonaliseerd leren te ontdekken op een speelse manier. Verder ben ik betrokken bij het totale proces van curriculumontwikkeling, implementeer ik een Nederlandse leerlijn bij een opleiding en ontwerp ik onderwijs door het schrijven van beroepskaarten en opdrachtkaarten. Ik ben nu echt zélf aan zet in de onderwijspraktijk en dat doet me goed. Een spiegel voorhouden en samen met opdrachtgevers op weg naar passende antwoorden, vind ik een van de leukste dingen om te doen.”

De kritische kijker

Ellen houdt van kritische vragen stellen en mensen aan het denken zetten. Haar kracht is met haar kritische blik op zoek te gaan naar oplossingen op maat voor het vraagstuk van de opdrachtgever; vanzelfsprekend in nauwe samenwerking met elkaar. Knopen doorhakken en duidelijkheid creëren zijn haar op het lijf geschreven. Als Ellen niet werkt of studeert, wandelt ze graag in de natuur met haar hond. Daarna nog een paar dobbelspelletjes spelen en haar dag kan niet meer stuk…

Ellen van Vught

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

× Stel je vraag via WhatsApp