Ilona Mathijsen

Adviseur

Ilona Mathijsen

Metis Onderwijsadvies breidt uit! Vanaf 1 oktober versterkt Ilona Mathijsen als adviseur ons team bij het realiseren van onze missie: ’excellent beroepsonderwijs voor iedereen’. Waarom wilde ze graag bij Metis aan de slag? Waar is ze goed in en wat zijn haar drijfveren? Ilona stelt zich graag aan je voor!

“Ik wil graag van toegevoegde waarde zijn in het beroepsonderwijs, omdat het een hele mooie, dynamische sector is. Ik lever met mijn onderwijskundige expertise graag een bijdrage aan het opleiden van professionals in allerlei contexten en domeinen. In nauwe samenwerking met betrokkenen in een onderwijsorganisatie werken aan een opdracht met zichtbaar resultaat, vind ik heel inspirerend. Excellent beroepsonderwijs is gebaat bij een opleiding waar ‘alles klopt’. Daarmee bedoel ik dat er met passie gewerkt wordt vanuit een gedragen, gemeenschappelijke visie op onderwijs, beroep en toetsing. Dit betekent ook dat de inhoud van de opleiding relevant is voor het beroep waartoe wordt opgeleid, dat de didactiek en de toetsing afgestemd zijn op die inhoud, alle studenten veel relevante ervaringen opdoen in de beroepspraktijk en docenten in hun kracht staan. Ik ben gepromoveerd op docentgedrag en zie docenten als de spil in een onderwijs-en opleidingsorganisatie.

“In verbinding impact realiseren; dat is waar ik voor ga!”

Ik verheug me op meerdere opdrachtgevers, die ik vanuit Metis kan ondersteunen bij vraagstukken op het gebied van bijvoorbeeld curriculumontwikkeling, toetsing, flexibilisering, kwaliteitszorg, praktijkgericht onderzoek en werkplekleren. Als ik ergens start, verdiep ik me eerst in de specifieke kenmerken van het domein en de context waarbinnen ik een bijdrage lever. Wat speelt er, tot welk beroep wordt er opgeleid en wat zijn de onderwijskundige uitgangspunten? Hoe wordt er over het beroep en de opleiding gesproken? Samen met een onderwijsteam creëer ik een stevige basis van waaruit we gezamenlijk op weg kunnen naar een mooi eindresultaat.” 

De analytische Bourgondiër

In haar vrije tijd zoekt Ilona rust en bezinning door te wandelen en te fietsen in de natuur, te lezen, lekker te tafelen of een sauna te bezoeken. Ze kan genieten van een goed glas wijn, bij voorkeur zelf gemaakt door haar man. Ook luistert ze graag naar liedjes gezongen door haar dochter of naar een pianostuk van haar zoon. Ilona is in alles geïnteresseerd waarin de mens zich als persoon uit, want “menselijk gedrag is oneindig interessant”. Voor boeken of documentaires over een persoonlijk thema, een goed gesprek met een vriend(in), maar ook voor real-life soaps, vindt ze altijd wel een gaatje in haar agenda.

Johan Baken

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

× Stel je vraag via WhatsApp