Jet ter Halle

Adviseur

Jet ter halle

“Het letterlijk en figuurlijk ‘in beweging zetten van mensen’ is voor mij de grootste drijfveer in mijn werk”.

Tijdens haar studie onderwijskunde liep Jet stage bij een onderwijsadviesbureau. Het trainen en coachen van docenten, evenals het lesgeven zelf, bleek haar toen al op het lijf geschreven. Dus koos zij er na haar studie voor deze mix van werkzaamheden bij diverse (onderwijs)instellingen in te zetten, zoals bij het Drenthe College in Assen en de Hanzehogeschool in Groningen; tot ze de vacaturetekst van OAB Dekkers voorbij zag komen. Toen ze werd uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, sprong ze een gat in de lucht. Sinds 2017 werkt Jet met veel plezier als trainer en onderwijskundig adviseur bij OAB Dekkers.

‘In beweging zetten van mensen is de rode draad’

Jet: “Ik voelde me bij het bureau meteen op mijn gemak. Leuke collega’s met veel expertise, een goede, informele sfeer en een dynamische aanpak van onderwijsvraagstukken. Ik startte met het geven van trainingen aan docenten in onder andere activerende didactiek, assessorentraining en pedagogiek. Als student bij de Sportacademie in Groningen, vond ik het altijd al leuk om mensen op te leiden en te trainen in bepaalde vaardigheden. Het letterlijk en figuurlijk ‘in beweging zetten van mensen’ is voor mij de grootste drijfveer in mijn werk. Ik maak snel contact met mensen. Dat is in mijn ogen essentieel om een vertrouwensband op te bouwen en vanuit een ‘open’ houding met elkaar te kunnen werken.  Ik vind het belangrijk snel aan de slag te gaan, omdat daarmee ieders ogen op een andere manier geopend worden en ‘het leren’ kan beginnen. Samen bepaalde methodieken en oefeningen verkennen en ervaren, om van daaruit zelf als docent te besluiten wat daadwerkelijk bij je past, blijft na zoveel jaren ervaring in dit vak altijd weer boeiend om te doen. Door mijn eigen ervaring in lesgeven, kan ik effectief inspelen op de vragen waar docenten mee komen. Met veel doorvragen, luisteren zonder oordeel en de (leer)behoefte achter de vragen te doorgronden, kunnen we samen echt meters maken. Naast het geven van trainingen, werk ik ook in langdurige projecten bij opdrachtgevers. Het coachen van docenten en daarbij nog intensiever met elkaar optrekken om (leer)resultaten te behalen, vind ik heel inspirerend. De verbinding tussen mensen, energie met elkaar opbouwen en van elkaar leren, maakt elke werkdag een feestje!”

De actieve globetrotter

Als klein meisje heeft Jet een passie voor schaatsen en ze maakt zelfs al sportschema’s voor haar moeder. Ook haar voorkeur voor balsporten maakt van haar een echte voetballiefhebber. Naast haar vroege passie voor sport en bewegen, ontstaan later reizen en fotograferen. Met haar avonturen in Zambia na de Sportacademie en onlangs het reizen over de wereld tijdens een sabbatical, bewaakt Jet de balans tussen werk en vrije tijd. Mensen ontmoeten in verschillende contexten past zij in haar beide werelden toe, omdat ze dat nu eenmaal het allerleukste vindt. Koken en eten met vrienden doet Jet regelmatig, want zoals ze zelf graag zegt: “Ik kan genieten, als mensen genieten”.    

Jet ter Halle

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

× Stel je vraag via WhatsApp