fbpx
Karen Kotten

Adviseur

Karen Kotten

“Dat ik met mijn kennis en ervaring van betekenis kan zijn voor studenten en collega’s én beweging kan realiseren in het onderwijsproces, is zo leuk en inspirerend om te doen!”.

Vanaf 2006 is Karen werkzaam bij de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Binnen deze opleiding is zij nauw betrokken bij de thema’s toetsing, didactiek, organisatie- en teamontwikkeling. Vanuit verschillende rollen als docent, onderzoeker en adviseur, levert zij met veel toewijding en enthousiasme haar bijdrage aan het onderwijs. Het leverde haar in 2021 de nominatie van Docent van het Jaar op. Ze werd één van de vier finalisten, geen winnaar, maar het feit dat collega’s en studenten haar voordroegen, heeft een onuitwisbare indruk gemaakt op Karen. In 2019 startte ze haar eigen onderneming ‘Lessons Learned’, waarmee ze naast haar werk aan de HAN, de geleerde lessen kan inzetten bij andere (onderwijs)organisaties. Karen hoort sindsdien bij het team van flexibel inzetbare krachten van Metis Onderwijsadvies.

‘Passie voor onderwijs’

“In 2006 werkte Peter Loonen als adjunct directeur bij de Academie Paramedische Studies aan de HAN. Hij heeft mij destijds aangenomen. We hebben na zijn overstap naar OAB Dekkers altijd contact gehouden. Sparren over het streven naar excellent onderwijs en hoe dat te realiseren, is vaak ons gespreksonderwerp waar ik geen genoeg van kan krijgen. Ik houd ervan om studenten en docenten verder te helpen, dus lesgeven zal ik altijd blijven doen. Dat ik daarnaast voor Metis aanvullende werkzaamheden kan verrichten, vind ik echt een verrijking. In het hbo houd ik me bijvoorbeeld bezig met verbetertrajecten waar de nadruk ligt op activerende didactiek, toetsing en curriculumontwikkeling. Momenteel werk ik met Peter en andere collega’s aan een curriculumherziening aan de Fontys Hogeschool. Ik vind het heel bijzonder na zóveel jaar weer intensief met elkaar samen te werken. Dat ik met mijn kennis en ervaring van betekenis kan zijn voor studenten en collega’s én beweging kan realiseren in het onderwijsproces, is zo leuk en inspirerend om te doen!”

De enthousiaste jongleur

Het is niet verwonderlijk dat Karen met haar voorliefde voor voedsel, onderzoek en diëtetiek, naast haar drukke werkzaamheden, graag bijzondere gerechten kookt. Het liefst vooraf gegaan door een mooie borrel met ‘alles erop en eraan’, in gezelschap van vrienden en familie. Niet alleen bij de borrel, maar ook op het werk en in de privésfeer, zorgt Karen graag voor mooie dingen waar iedereen van kan genieten. Skiën met haar zoon, dochter en partner is ook een geliefde vrijetijdsbesteding, evenals het coachen van het hockeyteam van haar dochter. Fietsen, wandelen, zingen en hardlopen in de natuur maakt de weekenden compleet, waarmee vol energie de werkweek weer kan beginnen… “Door vele ballen in de lucht te houden, voel ik me soms een echte jongleur!” besluit Karen.

Karen Kotten

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

× Stel je vraag via WhatsApp