Johan Baken

Adviseur

Lisa van der Pol

Metis Onderwijsadvies breidt uit! Vanaf 1 september versterkt Lisa van der Pol als adviseur ons team bij het realiseren van onze missie: ’excellent beroepsonderwijs voor iedereen’. Waarom wilde ze graag bij Metis aan de slag? Waar is ze goed in en wat zijn haar drijfveren? Lisa stelt zich graag aan je voor!

“Als jong meisje wilde ik júf worden. Mijn moeder werkte op een basisschool en mijn vader op een middelbare school, dus de appel valt niet ver van de boom. De opleiding tot leerkracht was dan ook een logische stap en die heb ik met veel plezier afgerond. Tijdens mijn werk als docent werd ik echter steeds nieuwsgieriger naar meerdere manieren waarop je als mens kunt leren. Hoe kan ik de ‘lesstof’ het beste overbrengen? Waarom werkt een bepaalde aanpak soms wel en soms niet? Op zoek naar antwoorden besloot ik een Master Onderwijskunde te volgen en vervolgens als opleidingscoördinator in het bedrijfsleven te gaan werken. Op de universiteit van Amsterdam ging er een wereld voor me open. Er is zoveel meer mogelijk dan het ‘schoolse, gestructureerde klassysteem’ zoals ik dat op de Pabo leerde!

“Het welzijn van de studenten en samenwerken vanuit de visie van de opdrachtgever, staan voor mij centraal.”

Deze zelfde overtuiging herkende ik in de vacature bij Metis Onderwijsadvies en ook tijdens het sollicitatiegesprek. Ik ben blij dat ik nu mijn ervaring in het bedrijfsleven mag inzetten bij Metis en haar opdrachtgevers. Mijn opdrachten zullen vooral gaan over de verbinding tussen de school en het bedrijfsleven, de invulling van praktijkonderwijs en de aansluiting tussen ontwikkelingen op de arbeidsmarkt met de inhoud van het onderwijs. Daarbij staat het welzijn van de studenten en samenwerken vanuit de visie van de opdrachtgever centraal.”  

De bezige bij

Lisa is niet alleen tijdens haar werk een echte doener, maar ook in haar privéleven. Samen met haar vriend kocht ze in 2019 een ‘klushuis’ uit de jaren ’30 in de binnenstad van Hoorn. Drie jaar lang is er geklust en gebikkeld, waarbij duurzaamheid de boventoon voerde. Zo is er onder andere een warmtepomp aangelegd en zonnepanelen sieren het dak. Het ontwikkelen en onderhouden van een moestuin hoort daar vanzelfsprekend ook bij.

Naast klussen en tuinieren, houdt Lisa van sporten en sociale activiteiten ondernemen met vrienden en familie. Een leven lang ontwikkelen is haar op het lijf geschreven; een studie NIMA B Communicatie staat alweer gepland en het lezen van boeken blijft elke dag weer een feest. Een bezige bij in hart en nieren… 

Johan Baken

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

× Stel je vraag via WhatsApp