Dennis van Aart

Dennis van Aart

Samen met docenten en betrokkenen, gaan we op zoek naar de beste antwoorden. We brengen in kaart welke onderwijsvormen wel of niet zullen werken, wat het betekent voor de onderwijsvisie en voor het werk van onderwijsteams.”

Home 5 Experts 5 Dennis van Aart
Adviseur

Dennis van Aart

Samen met docenten en betrokkenen, gaan we op zoek naar de beste antwoorden. We brengen in kaart welke onderwijsvormen wel of niet zullen werken, wat het betekent voor de onderwijsvisie en voor het werk van onderwijsteams.”

“Het leukste aan dit werk vind ik de afwisseling. Dagelijks leer ik van de onderwijsvraagstukken die mijn creativiteit aanboren. Met onze opdrachtgevers leg ik elke dag een nieuwe ‘onderwijspuzzel’. Denk aan flexibilisering van het onderwijs; welke principes passen bij de onderwijsinstelling, zodat studenten nog beter gaan leren en gemotiveerder raken om aan de slag te gaan? Of ik puzzel met twee onderwijsinstellingen op het vraagstuk: ‘Hoe zetten we AI in voor het onderwijs?’ Samen met docenten en betrokkenen, gaan we op zoek naar de beste antwoorden. We brengen in kaart welke vormen wel of niet zullen werken, wat het betekent voor de onderwijsvisie en voor het werk van onderwijsteams. Een koers helpen kiezen, die past bij de organisatie en de mensen, maakt mijn werk heel boeiend. Daarbij gaat het mij continu om het verbeteren van de onderwijskwaliteit voor studenten. Net als bij marketing gaat het ook in het onderwijs om vraagstukken rond motivatie en gedrag van mensen, vooral bij studenten maar ook bij docenten. De dynamiek met studenten mis ik overigens wel een beetje, maar dat ik vanuit deze rol ook wat voor ze kan betekenen, maakt een hoop goed. Met collega’s webinars maken en geven doe ik ook graag. Met elkaar de verdieping van een onderwijsthema verkennen zoals pedagogiek of online toetsen, geeft me veel energie. En als de kijkers dan ook nog eens tevreden zijn, is mijn werkdag geslaagd.”

Expert in:

AI & onderwijs
Kwaliteitszorg
Innovatie

“Dennis heeft afgelopen maanden voor Fontys gewerkt om meerdere opleidingen te ondersteunen bij verschillende verbetertrajecten in hun kwaliteitszorg. Daarnaast heeft hij de voorbereiding van een accreditatie begeleid en deelgenomen aan het projectteam kwaliteitsbeleid. Dennis onderscheidt zich door zijn sterke onderwijskunde kennis en brede praktijkervaring. Deze expertise stelt hem in staat om opleidingen specifiek en effectief te ondersteunen in hun verbeterprocessen.

Wat tevens opvalt, is zijn authenticiteit en oprechte betrokkenheid. Deze eigenschappen, gecombineerd met zijn gedrevenheid om het onderwijs te verbeteren, maken hem een waardevolle partner in kwaliteitszorgprojecten. Daarnaast is hij een open en positief ingesteld persoon, die makkelijk een goede professionele relatie met allerlei type mensen aan kan gaan. Dennis was daarom als adviseur op een prettige en natuurlijke manier voor verschillende teams van meerwaarde.”

Ellen Bijlsma

Team lead, dienst O&O, Fontys University of Applied Sciences

Samenwerking: HvA en Dennis

Our Next step

“Begin 2020 hebben we vanuit de opleiding een vernieuwde onderwijsvisie geformuleerd,” vertelt Marjolein van Vlaanderen, opleidingsmanager CE bij HvA. “We ervaren grote veranderingen in de maatschappij en in het werkveld, waar we met ons commercieel economisch onderwijs op móeten inspelen. Bedrijven hebben te maken met globalisering en uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, technologie en data- verwerking. Dit vraagt om onderzoekende, wendbare en ondernemende professionals, die kritisch nadenken en met oplossingen kunnen komen.”

Hogeschool van Amsterdam - Samenwerking

Publicaties

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Vul hieronder je gegevens in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.