Onno Witte

Onno Witte

“Mijn kracht zit in het bij elkaar brengen en verbinden van mensen, om daarmee het onderwijs in de praktijk goed te laten verlopen. Kwaliteiten en talenten naar boven halen bij mensen, jong en oud, vind ik het allerleukste om te doen!”

Home 5 Experts 5 Onno Witte
Adviseur

Onno Witte

“Mijn kracht zit in het bij elkaar brengen en verbinden van mensen, om daarmee het onderwijs in de praktijk goed te laten verlopen. Kwaliteiten en talenten naar boven halen bij mensen, jong en oud, vind ik het allerleukste om te doen!”

“Tijdens mijn studie aan het Brabants Conservatorium in Tilburg ben ik zowel tot uitvoerend musicus als docent opgeleid. Mijn grote passie voor kunst, in het bijzonder voor muziek, combineer ik dus al van jongs af aan met het docentenvak én het ondernemerschap. Ik vond het geweldig om als slagwerker onderdeel te zijn van muziekensembles en daarnaast als docent aan musici ritmische workshops of jazzworkshops te geven. Om artiesten te helpen bij hun werkzaamheden en nieuwe opdrachten, startte ik een boekingsbureau. Dat heeft zich vertaald naar een eigen onderneming, waar ik tot op de dag van vandaag als manager, musicus en producer in opereer. Zo’n vijftien jaar geleden ging ik bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) aan de slag als docent samenspel/samenzang en manager van de Young Musicians Academy. Daar ontstond al snel de vraag om de kunst van het ondernemen te integreren in het onderwijsaanbod van FHK. Dat resulteerde onder andere in de ontwikkeling van de minors ‘creatief management’ en ‘cultureel ondernemerschap’. Daar omheen een onderwijsteam opbouwen en het werken met studenten, vond ik heel leuk om te doen. Ook begeleidde ik jonge talentklassen, werkte als docent actuele kunst en werd adviseur bij het platform ‘ondernemerschap’ en de projectgroep ‘vrije studieruimte’.

Vijf jaar geleden hebben mijn vrouw en ik een oude boerderij gekocht en de landbouwgrond omgezet naar natuurgebied. Mijn dienstverbanden heb ik destijds opgezegd om me volledig op dit nieuwe project te storten. Toen begin dit jaar eindelijk de basis op orde was, begon ik de interactie met collega’s, studenten en docenten te missen. Ik zocht via internet op onderwijsontwikkeling en kwam direct bij Metis Onderwijsadvies uit. Ik werd meteen enthousiast van alle inhoud op de website en ben heel blij dat ik nu het team mag komen versterken. Ik kijk uit naar de diverse opdrachten, waarin onderwijsontwikkeling en het coachen van onderwijsteams de boventoon zullen voeren.”

Expert in:

Onderwijsmanagement
Curriculumontwikkeling
Teamontwikkeling

Mijn publicaties

Soms roep ik mijn ikken bij elkaar

Onze innerlijke dialoog, de verschillende 'ikken', beïnvloeden ons denken en handelen. Het gebruik van technieken zoals de Voice Dialogue-methode en het Persoonlijk Positie Repertoire kunnen erbij helpen om ons meer bewust te zijn van dit fenomeen.

Lees meer

Soms roep ik mijn ikken bij elkaar

Hoe manage je een veranderproces?

Ik bespreek het managen van veranderprocessen, en benadruk het belang van betrokkenheid van alle stakeholders en het creëren van een gezamenlijke visie. Hierbij introduceer ik tools als de Schoolnavigator® en de theorie van veranderkleuren.

Lees meer

Wat iedereen moet weten over… interim-management

In dit artikel beschrijven we de rol van interim-managers en hun inzet bij specifieke uitdagingen en veranderingen in het onderwijs. We leggen uit wanneer en waarom interim-managers worden ingezet, bespreken de voordelen die ze bieden, en de risico's die eraan verbonden zijn.

Lees meer

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Vul hieronder je gegevens in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.