Peter Stam

Peter Stam

“Mijn ervaring in verschillende managementposities binnen en buiten het onderwijs, pas ik vooral toe bij mijn interim-opdrachten.”

Home 5 Experts 5 Peter Stam
Adviseur

Peter Stam

“Mijn ervaring in verschillende managementposities binnen en buiten het onderwijs, pas ik vooral toe bij mijn interim-opdrachten.”

“Na mijn middelbare school werd ik bij vervolgstudies uitgeloot; zo ontstond een divers loopbaanpad. Ik ben gaan werken bij een bank, een touroperator en in het transport. Na ruim 8 jaar werken besloot ik een ‘rugzakvakantie’ te doen. Zo rolde ik de reiswereld in en werkte als reisleider in Zuid-Amerika, Irak en Iran. Eenmaal terug in Nederland startte ik als manager in de wereld van jeugdherbergen en hostels. Rond mijn veertigste kwam ik op een keerpunt terecht. Ik vond onregelmatig werken in combinatie met een gezin niet meer bij me passen. Dus besloot ik de 4-jarige hbo-bacheloropleiding Facilitymanagement bij de Hogeschool Inholland te volgen. Toen ik daar een gastcollege hospitality mocht geven, was ik verkocht; de liefde voor het onderwijs is nooit meer verdwenen. Door mijn reiservaringen in diverse landen, snap en (h)erken ik verschillende culturen in de onderwijswereld en maak ik snel contact.

Mijn ervaring in verschillende managementposities binnen en buiten het onderwijs, pas ik vooral toe bij mijn interim-opdrachten. Ook het werken in accreditatietrajecten doe ik graag. Werkplezier creëren bij individuen en daarmee teams in een resultaatgerichte positie brengen, vind ik het leukst. Teamontwikkeling is en blijft iedere keer weer zo’n fantastisch proces. Naast mijn ervaring durf ik tegenwoordig steeds meer op mijn intuïtie te vertrouwen. Dat is het mooie aan grijze haren krijgen… ”

Expert in:

Leiderschap
Kwaliteitszorg
Organisatieontwikkeling

“Met concrete en praktische oplossingen vanuit een visie, zijn wij als mens, team en organisatie vooruit geholpen. Precies wat je van een interim-manager mag verwachten.”

Esther Gijsbertsen

Domeinleider communication & sales, Da Vinci College in Dordrecht

Samenwerking: Mbo Amersfoort en Peter

Interim-management in het onderwijs

“Onderwijskundig leiderschap betekent voor mij alle betrokkenen bij het onderwijs de juiste aandacht geven,” vertelt Marian Hoogebeen-de Winther, directeur bij de School voor Techniek, onderdeel van MBO Amersfoort. “Ik heb er geen moment spijt van gehad. Tijdens mijn zoektocht naar een interim-manager kwam ik bij Metis Onderwijsadvies uit. Ook dat bleek achteraf precies de plek waar ik moest zijn!” 

In beeld: Mbo Amersfoort

Mijn publicaties

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Vul hieronder je gegevens in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.