Remko Keizerwaard

Remko Keizerwaard

Het mooie aan mijn werk vind ik dat ik enerzijds een bijdrage mag leveren aan de professionalisering van onderwijsteams en anderzijds de kwaliteiten van onze medewerkers bij Metis optimaal wil benutten ten gunste van elkaar, ons bureau en onze opdrachtgevers.

Home 5 Experts 5 Remko Keizerwaard
Directeur

Remko Keizerwaard

Het mooie aan mijn werk vind ik dat ik enerzijds een bijdrage mag leveren aan de professionalisering van onderwijsteams en anderzijds de kwaliteiten van onze medewerkers bij Metis optimaal wil benutten ten gunste van elkaar, ons bureau en onze opdrachtgevers.

“Tijdens mijn loopbaan heb ik veel mensen ontmoet, die voor mij een ‘richtingaanwijzer’ zijn geweest. Zij steunen mij, soms onbewust, bij mijn keuzes die niet altijd in de lijn der verwachting liggen. Omdat ik weet hoe waardevol dat is, wil ik diezelfde rol ook voor anderen vervullen en draag ik graag mijn steentje bij aan de ontwikkeling van mensen. Een leerproces aanzwengelen, het potentieel in iemand tot bloei laten komen en kwaliteiten van iemand naar boven halen, vind ik het leukste om te doen. Omdat mijn schooltijd best grillig verlopen is, kan ik me goed verplaatsen in jong-volwassenen, die op zoek zijn naar ‘dat wat het beste bij ze past’. Dat kan best een bumpy road zijn, maar met de juiste begeleiding, hard willen werken en kansen benutten, vindt iedereen de goede weg. Daar ben ik van overtuigd. Ik ben me iedere dag opnieuw bewust van het belang en de toegankelijkheid van goed onderwijs voor iedereen. De kwaliteit van onderwijs valt of staat met de inzet van docenten.

Dienend leiderschap hoort daarbij. De kracht van een goede leidinggevende is ervoor zorgen dat iedereen optimaal kan presteren en bewust van betekenis wil zijn voor de ander. Ik vind het heel inspirerend om met ons aanbod vanuit Metis het onderwijskundig leiderschap te ontwikkelen. De docent moet een student laten scoren om in voetbaltermen te spreken; ónze drijfveer is de onderwijsteams, inclusief management, te laten excelleren. Niet voor niets luidt onze missie ‘Excellent beroepsonderwijs voor iedereen’!”

Expert in:

Leiderschap
Kwaliteitszorg
Organisatieontwikkeling

“Remko heb ik leren kennen als creatief, een goede luisteraar, open en empathisch. Hij is een uitstekende gesprekspartner voor zowel directie als docenten. Samen met docenten heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij het vertalen van onze visie naar een nieuw didactisch concept voor onze beide opleidingen. Remko weet als procesbegeleider uitstekend te organiseren wie wanneer aan tafel moet zitten. De gesprekken krijgen door zijn begeleiding veel diepgang, waardoor iedereen uitgedaagd wordt het beste uit zichzelf te halen. Verder is Remko sterk in het regie voeren over het proces, het vastleggen van de uitkomsten en het adviseren over de implementatiestrategie. Een topper!”

Anita van der Pol

Directeur, Avans Hogeschool

Mijn publicaties

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Vul hieronder je gegevens in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.