fbpx
Home 5 Onderwijskwaliteit 5 Accreditatie & inspectie

Accreditatie & inspectie

Veelal gaat een bezoek van de inspectie in het mbo, of het accreditatiewaardig maken van een hbo-opleiding, gepaard met veel stress. Deze externe aankondiging zorgt regelmatig voor een paniekerige druk op de organisatie. Best bijzonder als je bedenkt dat het interne primaire onderwijsproces gericht is op het realiseren van een constante ontwikkeling & kwaliteit bij studenten. 

Formatief evalueren en feedback leveren zijn immers aan de orde van de dag in de dynamiek met studenten. Toch krijgen onderwijsteams zo’n soort kwaliteitsstructuur, vaak genoemd pdca-cyclus, niet goed op de rit voor het gehele onderwijsproces. Dat is op zich ook niet zo gek. Het verbinden van kwaliteitsbewustzijn op alle thema’s van het proces is best lastig door de complexiteit van het onderwijs en de onderwijslogistiek. Dit vraagt om veel vastlegging, heldere afspraken en de noodzaak van overzicht over het onderwijsprogramma tegen de achtergrond van honderden studenten, (internationale) samenwerking met het werkveld, diversiteit in het onderwijsteam en ‘de hectiek van alledag’.

Geen stress!

Wij (h)erkennen de complexiteit en ‘helaas’ ook de stress van een inspectiebezoek of een accreditatietraject. Maar onze ervaring leert dat het gelukkig ook anders, beter en relaxter kan! Met onze werkwijze en expertise ondersteunen wij onderwijsteams en stafafdelingen bij het opzetten van een helder, continu proces van kwaliteitsborging richting de verantwoording naar een inspectie of middels een accreditatietraject. Al naar gelang de vraag, leveren wij maatwerk binnen het proces van kwaliteitsborging van de instelling. Dat varieert van het schrijven van een zelfevaluatie, een kwaliteitsonderzoek van een examenorganisatie of het verbeteren van pedagogisch-didactische vaardigheden tot het algehele voorbereiden van een onderwijsteam op een inspectiebezoek. Zónder stress, mét (onderwijs) kwaliteit

Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Advies op maat?

Neem gerust contact op via 040  –  291 37 33

Wij staan voor je klaar…

Marleen Soetens

Marleen Soetens

Liza Peeters-Goos

Liza Peeters-Goos

Natascha RakiĆ

Natascha RakiĆ

Rachel Davies

Rachel Davies

Marion van Neerven

Marion van Neerven

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

× Stel je vraag via WhatsApp