Home 5 Onderwijsuitvoering 5 Didactiek

Didactiek

Goed onderwijs wordt mede bepaald door het pedagogisch-didactisch klimaat. Naast onze ondersteuning bij het creëren van een pedagogisch sterk leerklimaat, dragen wij ook graag ons steentje bij aan het versterken van het didactisch vakmanschap in het beroepsonderwijs. De wetenschappelijk goed onderbouwde bouwstenen van High Impact Teaching zijn het uitgangspunt van een rijk didactisch repertoire voor docenten.

Didactisch klimaat

Het didactisch klimaat sluit aan op de huidige manieren van leren: digitaal, internationaal, praktijkgericht en in een beroepscontext. Zowel binnen als buiten de school leren studenten, via diverse leermethodes, met behulp van (directe) instructie, het beste uit zichzelf naar boven te halen. Het activeren, motiveren en enthousiasmeren van de studenten, is daarbij de grootste uitdaging. Uit onderzoek blijkt dat de didactiek die de docent gebruikt belangrijker is dan óf het fysieke of online contact. De kwaliteit van de docent is doorslaggevend, welk medium er dan ook gebruikt wordt.

Effectief leren

Vanuit deze inzichten én als antwoord op de vragen van vele professionals bij onderwijsinstellingen, bieden wij dan ook verschillende vormen van ondersteuning aan met (online) didactiek als rode draad. Hierbij is ons doel om steeds rekening te houden met de laatste inzichten uit de leerpsychologie op het gebied van effectief leren. Dit betekent dat wij vooral aansluiten bij de urgentie van de vraag en samen met onze opdrachtgevers nadenken over de meest effectieve vorm van leren. Urgentie en focus, directe instructie, herhaling, feedback, samenwerkend leren, en het opdoen van succeservaringen zijn hierbij belangrijke ingrediënten.

In onze blogs, webinars en kennisclips vind je meer over onze ervaringen met dit boeiende thema. Ben je op zoek naar maatwerk? Laat het ons weten; wij denken graag met je mee over een passend aanbod!

Didactisch klimaat – High Impact Teaching

Een sterk didactisch klimaat helpt bij het enthousiasmeren, motiveren en activeren van studenten. Met behulp van onze 8 bouwstenen van High Impact Teaching ondersteunen wij docenten, middels coaching-on-the-job in zowel het mbo als hbo, bij het verbeteren en verrijken van hun didactisch repertoire. De bouwstenen bieden een perfecte basis voor alles wat een docent aan mogelijkheden heeft om instructie, opdrachten en feedback te geven aan studenten. Een sterke, didactische aanpak is belangrijk om goede (online) lessen te kunnen verzorgen.

Advies op maat?

Neem gerust contact op via 040  –  291 37 33

HIGH IMPACT TEACHING / DIDACTISCH COACHEN

2 en 9 december

Je leert vanuit 8 bouwstenen je didactiek vorm te geven. Een belangrijke vraag die centraal staat is: wat heeft de student nodig om tot leren te komen.

Activerende werkvormen

25 januari en 8 februari 2023

Kennis blijft beter beklijven wanneer studenten actief betrokken zijn. Hoe zorg je er als docent voor dat activeren van de student leidt tot leren?

Wij staan voor je klaar…

Koen van Spaandonk

Koen van Spaandonk

Dennis van Aart

Dennis van Aart

Lisanne de Koning

Lisanne de Koning

Lisa van der Pol

Lisa van der Pol

Ellen van Vugt

Ellen van Vugt

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

× Stel je vraag via WhatsApp