Home 5 Onderwijsuitvoering 5 Examinering

Examinering

Examens leiden tot een beslissing of de student mag toetreden tot het gekozen beroep of kan doorstromen naar vervolgonderwijs. Een belangrijke beslissing die betrouwbaar, valide en transparant moet zijn. Dit stelt de nodige eisen aan de examenorganisatie van een onderwijsinstelling.

Excellente examenorganisatie

De examenexperts bij Metis hebben ruime ervaring in het werken met de dynamiek van examinering en een bijbehorende examenorganisatie. Er zijn diverse vormen van examinering: een afsluitend project in de beroepspraktijk, een scriptie of een kennisexamen. Elke vorm van examinering heeft een kwalificerend karakter en vraagt daarmee om een betrouwbare en transparante examenorganisatie. De organisatie is immers belast met kaders, uitvoering en controle van examineringsopdrachten. Wij adviseren en begeleiden examen-en toetscommissies daadkrachtig naar een excellente examenorganisatie.

Maatwerk

Onze ervaring leert dat ondersteuning bij examineringsvraagstukken om maatwerk vraagt. Onderwijsinstellingen hanteren vaak een eigen visie op toetsen, beoordelen en examineren. Tegelijkertijd is elke organisatie anders ingericht. Heb je een vraagstuk op het gebied van toetsen & examineren? In een vrijblijvend gesprek verkennen we je vraag in de context van de opleiding, om vervolgens samen tot een oplossing te komen. Mogelijk biedt de begeleiding van een examencommissie al soelaas. Of ben je geholpen als een adviseur van Metis toetreedt als extern lid tot de examencommissie? Met onze trainingen heb je trouwens snel nieuwe leden voor de examencommissie opgeleid. Kortom: Metis biedt de ondersteuning bij toetsing & examinering die je zoekt!

Advies op maat?

Neem gerust contact op via 040  –  291 37 33

Basiskwalificatie examinering (BKE)

Word BKE-er in je eigen tempo. Meld je aan en start meteen! 

Zelfstudie gecombineerd met coach- en portfoliosessies met onze experts.

Assessorentraining

11 en 25 mei 2023

In deze training maak je op een interactieve manier kennis met de theorie en handelswijze van het beroepsbekwaam beoordelen.

Wij staan voor je klaar…

Floor van Venrooij

Floor van Venrooij

Thijs wesselink

Thijs wesselink

LISA VAN DER POL

LISA VAN DER POL

Peter Loonen

Peter Loonen

Ellen van Vugt

Ellen van Vugt

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

× Stel je vraag via WhatsApp