Home 5 Onderwijsuitvoering 5 Pedagogiek en begeleiding

Pedagogiek en begeleiding

De kwaliteit van onderwijs wordt vooral bepaald door het pedagogisch-didactisch klimaat in de klas of leeromgeving. Wij dragen graag ons steentje bij aan de ontwikkeling van pedagogisch vakmanschap in het beroepsonderwijs in de onderwijsteams. 

Vanuit de overtuiging dat een, in het team gedeelde, positieve opvatting over de mogelijkheden van studenten het studiesucces bevordert, bieden wij trainingen, coaching en leergangen aan met pedagogiek als de rode draad. In onze blogs en webinars vind je meer over onze ervaringen met dit boeiende thema. Ben je op zoek naar maatwerk? Laat het ons weten; wij denken graag met je mee over een passend aanbod! 

Aantrekkelijk

Een aantrekkelijk en verantwoord pedagogisch leerklimaat kenmerkt zich door een respectvolle dialoog tussen de docent en de student. Eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de student staan centraal, waarbij de docent het maximaal haalbare potentieel van de student nauwlettend in de gaten houdt en vooral begeleiding biedt als dat nodig is. De relatie tussen een docent en student ontwikkelt zich op basis van vertrouwen. Vanuit deze basis durft een student verantwoordelijkheid te nemen en ontwikkelt zich een gezond zelfbewustzijn.

Veilig

Bij een goed pedagogisch klimaat hoort een gevoel van sociale veiligheid. Studenten en medewerkers in een onderwijsorganisatie functioneren het beste in een omgeving waarin relaties op basis van vertrouwen de boventoon voeren. Zowel binnen als buiten de klas of leeromgeving, is er aandacht voor ieders welzijn en een veilige context waarin naar hartelust gewerkt, geëxperimenteerd en geleerd kan worden. Dit geldt zowel voor het onderwijs op de campus, in de school als voor het online onderwijs.

Advies op maat?

Neem gerust contact op via 040  –  291 37 33

Groepsdynamica

11 en 25 november 2022

Krijg inzicht in de fases van groepsontwikkeling. En leer hoe je jouw handelen hierop kunt aanpassen. 

STUDIELOOPBAAN-BEGELEIDING

5 en 19 april 2023

In de training Studieloopbaanbegeleiding gaan we in op het doel van SLB en de competenties die je daarbij als SLB’er nodig hebt.

BEGELEIDEN EN FAALANGST

10 en 24 mei 2023

In deze training krijg je de inzichten en handvatten om studenten met problemen te ondersteunen en weerbaarder te maken.

Wij staan voor je klaar…

Floor van Venrooij

Floor van Venrooij

Thijs wesselink

Thijs wesselink

LISANNE DE KONING

LISANNE DE KONING

Peter Loonen

Peter Loonen

Ellen van Vugt

Ellen van Vugt

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

× Stel je vraag via WhatsApp