fbpx
Emina Nakicevic

Adviseur

Emina Nakičević

“Mijn opdracht is geslaagd als docenten veel geleerd hebben, tevreden zijn én aangeven alles in handen te hebben aan tools en vaardigheden om de student zo optimaal mogelijk te begeleiden.”

Na de afronding van haar studie pedagogiek, zeiden de docenten tijdens de diploma-uitreiking tegen Emina: “Je bent geboren om docent te zijn!” Het inspireerde haar een verkorte lerarenopleiding te doen. Met het behalen van haar didactische bevoegdheid startte haar loopbaan als docent en stagebegeleider op het hbo en later op het mbo. Al vrij snel volgde een functie als curriculumontwikkelaar en startte ze gelijktijdig een master met de specialisatie onderwijskunde. Na het afronden van de master en ondertussen ook ervaring in leidinggevende functies, kwam de vacature onderwijskundig adviseur bij OAB Dekkers op haar pad. Sinds 2015 werkt zij er met veel plezier als onderwijskundig adviseur en trainer.

‘Ik wil van meerwaarde zijn op een duurzame manier’

Emina: “Vanuit een héle andere positie toch invloed hebben op de kwaliteit van onderwijs, is het mooie van dit werk. Het leukste vind ik de variëteit aan projecten bij diverse opdrachtgevers, waarbij ik steeds vanuit een andere rol kan ondersteunen. Dat kan zijn als projectleider, maar ook als trainer of coach van een onderwijsteam. Advies -en begeleidingstrajecten waarin onderwijsontwikkeling centraal staat, vind ik het leukste om te doen. Dat kan gaan over het vormen van een visie op het beroep, onderwijs en toetsing of over de implementatie van het curriculumontwerp. Het begeleiden van onderwijsteams in dat proces hoort daar vanzelfsprekend bij. Het is tenslotte best complex wat we aan het doen zijn; je moet de samenhang kunnen doorgronden tussen veel verschillende (onderwijs)elementen binnen een onderwijsproces. De onderbouwing van elke stap die we maken, is belangrijk. Samen met professionals, studenten en stakeholders uit het werkveld kwalitatief, goed beroepsonderwijs maken is elke keer weer een mooi samenspel om iets beters neer te zetten. Ons gemeenschappelijke doel is dan ook het begeleiden en ontwikkelen van iedere student, via een uitdagende leerroute, naar een zelfstandige professional. Mijn opdracht is geslaagd als docenten veel geleerd hebben, tevreden zijn én aangeven alles in handen te hebben aan tools en vaardigheden om de student zo optimaal mogelijk te begeleiden. Het doel is zonder mij verder te kunnen gaan; ik wil graag van meerwaarde zijn op een duurzame manier.”

De flexibele knokker

Differentiëren, flexibel en personaliseren zijn termen die Emina ook in haar vrije tijd toepast. Ze leest graag en veel; van romans tot vakliteratuur. Maar ook pittige fitnesstraining, waarin gewicht heffen een grote rol speelt, doet ze graag. Muziek luisteren doet ze het liefste de hele dag en soms komen daar lange wandelingen bij. Ze zorgt dus goed voor zichzelf, maar is tegelijkertijd ook een echt ‘familie-mens’. Ze brengt graag tijd door met haar dochter en haar moeder is haar grote steun en toeverlaat. Haar moeder heeft haar geleerd te knokken en er altijd het beste van te maken. Altijd op zoek gaan naar mogelijkheden en oplossingen is haar met de paplepel ingegoten. Daar plukt Emina de vruchten van, tot op de dag van vandaag…

Emina

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!