fbpx
Koen van Spaandonk

Adviseur

Koen van Spaandonk

“‘Passie voor ontwikkelen, creativiteit aanboren en het best mogelijke onderwijs voor iedereen realiseren, ervaar ik als een gezamenlijke verantwoordelijkheid van mij en mijn collega’s.”

Na het behalen van zijn diploma Verpleegkundige, koos Koen ruim 12 jaar geleden voor het onderwijs. Tijdens zijn opleiding bleek hij het overdragen van kennis en het contact met studenten leuker te vinden dan het uitoefenen van zijn gekozen beroep. Bij ROC Zeeland in Goes, tegenwoordig Scalda genoemd, startte zijn carrière als docent Verzorging & Verpleging. In 2020 begon het te kriebelen; het werd tijd voor een nieuwe uitdaging. Koen werkte bij Scalda regelmatig en plezierig samen met OAB Dekkers. Toen op hun website zijn oog op een vacature viel, was de tijd rijp een nieuwe stap te maken. Vanaf 1 januari 2021 is Koen gestart als trainer.

‘Onderwijs is eigenlijk hetzelfde als koken’

Koen: “Het leuke aan de sollicitatieprocedure vond ik de vraag mij op een andere manier voor te stellen dan met een geschreven sollicitatiebrief en cv. Dat prikkelde mij meteen om het anders te doen en dat is dus precíes de reden waarom ik bij Metis onderwijsadvies werk. Passie voor ontwikkelen, creativiteit aanboren en het best mogelijke onderwijs voor iedereen realiseren, ervaar ik als een gezamenlijke verantwoordelijkheid van mij en mijn collega’s. Het zijn noodzakelijke ingrediënten om het beste naar boven te halen bij onszelf, studenten, onderwijsinstellingen en de maatschappij. Mijn aanpak binnen het onderwijs loopt parallel aan mijn allergrootste hobby: koken. Door de mix van smaakvolle ingrediënten en het inzetten van diverse technieken als bakken of grillen, streef ik naar het beste eindresultaat. Als mensen er vervolgens van genieten, heb ik mijn doel bereikt. Bij studenten en mensen om mij heen, zoek ik altijd naar de persoonlijke kwaliteiten en hanteer diverse technieken om ‘het beste’ in de ander aan te boren. Als iemand goed in zijn vel zit, is groei immers vanzelfsprekend. Geen enkel recept en geen enkel mens is hetzelfde. Het brede pallet aan smaken, ingrediënten en technieken bij het koken, vergelijk ik graag met alle pedagogische en didactische mogelijkheden die we gebruiken bij het realiseren van excellent onderwijs voor iedereen. Continu acteren op wat iemand wél kan en ruimte geven om dingen mis te laten gaan, maakt een leerproces boeiend. Zowel binnen het onderwijs als bij het koken….”

De zorgzame dienstverlener

De ouders van Koen wisten het meteen: deze derde zoon van vier kinderen komt terecht in de dienstverlenende sector, waarbij werken in de zorg of als kok nog te raden overbleef. ‘Zorgen voor elkaar’ is van jongs af aan de rode draad in het leven van Koen. Bij zijn keuze voor verpleegkundige, het onderwijs en zijn hobby koken komt dat iedere keer weer terug. Maar ook bij zijn rol in het gezin met zijn vrouw en drie jonge zoons onder de 10 jaar, is van waarde willen zijn voor de ander en oog hebben voor elkaar belangrijk voor hem. Naast zijn passie voor werken en het gezinsleven, houdt Koen van voetballen. Ook stapt hij graag op de motor voor een ritje langs de Zeeuwse kust, luistert hij graag naar een podcast en geniet hij vanzelfsprekend van lekker eten en drinken met vrienden en familie.

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!