fbpx
Marion van Neerven

Adviseur

Marion van Neerven

“Ik vind het echt een voorrecht om in de keukens te mogen kijken van al die scholen waar ik van toegevoegde waarde kan zijn”.

Na haar studie Taalwetenschappen in Nijmegen, werkte Marion ruim 20 jaar in diverse functies bij verschillende onderwijsadviesbureaus. Dat varieerde van het coördineren van projecten tot algemene management-en directiefuncties. Zij deed veel werkervaring op in allerlei contexten binnen het onderwijs, maar wilde uiteindelijk nóg dichterbij het onderwijs zelf staan. De overstap naar de rol van teamleider bij het mbo Helicon in Velp, was in die zin een logische keuze. ‘Met de poten in de klei’ en ín een schoolomgeving functioneren, leverde Marion veel inzichten op, waarvan ze nu nog de vruchten plukt. Maar ook een nieuwe baan. Bij Helicon ontmoette ze namelijk Peter Loonen, directeur van OAB Dekkers. Dat resulteerde vanaf 2013 in een nieuwe functie als trainer en onderwijskundig adviseur bij, ‘back to the roots’, een onderwijsadviesbureau.   

‘Je talenten ten volle benutten!’

Marion: “De dynamiek van deze werkomgeving en de rol als adviseur past mij het beste. Die ontdekking is het mooie van zoveel jaren werkervaring opdoen. Ik vind het echt een voorrecht om in de keukens te mogen kijken van al die scholen waar ik van toegevoegde waarde kan zijn. Constructief met alle direct betrokkenen bouwen aan uitdagend en goed onderwijs, vind ik inspirerend. Daarbij zoek ik altijd de verbinding tussen de diverse groepen mensen en tussen afdelingen, om écht beweging in gang te zetten. Ook werk ik graag als duo met een interne professional om verbeterprocessen en onderwijsvernieuwing te begeleiden. Dan beklijft de ontwikkeling beter in de organisatie zelf en kan ik tegelijkertijd de interne collega coachen mocht dat nodig zijn. Het meekijken en adviseren van projectteams bij ingewikkelde onderwijsvraagstukken, zijn mij op het lijf geschreven. Ik houd ervan te onderzoeken wat het échte vraagstuk is en dan aan te voelen welke interventie we kunnen doen op het juiste moment. Soms moet je met elkaar zelfs in een project durven te vertragen. Daarbij schuw ik de spiegel niet om ook ‘de olifanten’ die tussen mensen in kunnen staan te laten zien. Ik help graag individuen of teams verder bij het ontdekken waar iemand goed in is en waar diegene zich lekker bij voelt. Je werkt immers het beste als je alle talenten ten volle kunt benutten!”

De avontuurlijke natuurcoach

Als kind al was Marion het liefst buiten: Indianententen bouwen, ravotten en ontdekken wat er in de natuur allemaal te beleven valt. Op vakanties zwerft ze het liefst rond met een campertje of te voet. Deze basis bracht haar uiteindelijk bij de opleiding tot natuurcoach, die ze in 2019 afrondde. Nu haar kinderen het huis uit zijn, woont ze afwisselend bij haar partner in Zwitserland en thuis in Nederland. In september 2020 doorkruiste ze Zwitserland te voet en koppelde dit aan een doneeractie voor een Keniaans dorpje. Met deze wandeling heeft ze zelf ervaren hoe het voelt om een maand alleen te zijn met de natuur. In haar vrije tijd werkt zij als natuurcoach en beoefent verschillende stijlen yoga. Dit gaat goed samen met gezond koken en creatief werken met natuurlijke producten. Het resultaat vervolgens delen met vrienden en familie, maakt haar dag volmaakt.

Marion van Neerven

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!