Peter Stam

Adviseur

Peter Stam

“Mijn ervaring in verschillende managementposities binnen en buiten het onderwijs, pas ik vooral toe bij mijn interim-opdrachten”.

In 2015 werkte Peter bij Hogeschool Inholland als clustermanager in het Domein ‘Creative Business’. Daar ontmoette hij Peter Loonen, directeur van OAB Dekkers, die gevraagd was voor een opdracht bij dezelfde Hogeschool. Zij trokken samen op tijdens hun werkzaamheden, het klikte enorm en een jaar later werkte Peter bij zijn naamgenoot. Sindsdien helpt hij diverse opdrachtgevers vanuit zijn expertise als interim manager, onder andere bij ROC Amsterdam en Da Vinci in Dordrecht. Bij zijn passie voor onderwijskundig leiderschap, hoort ook het trainen en coachen van management op dit thema.

‘Teams in positie brengen vind ik het leukst’

Peter: “Na mijn middelbare school werd ik bij vervolgstudies uitgeloot; zo ontstond een divers loopbaanpad. Ik ben gaan werken bij een bank, een touroperator en in het transport. Na ruim 8 jaar werken besloot ik een ‘rugzakvakantie’ te doen. Zo rolde ik de reiswereld in en werkte als reisleider in Zuid-Amerika, Irak en Iran. Eenmaal terug in Nederland startte ik als manager in de wereld van jeugdherbergen en hostels. Rond mijn veertigste kwam ik op een keerpunt terecht. Ik vond onregelmatig werken in combinatie met een gezin niet meer bij me passen. Dus besloot ik de 4-jarige hbo-bacheloropleiding Facilitymanagement bij de Hogeschool Inholland te volgen. Toen ik daar een gastcollege hospitality mocht geven, was ik verkocht; de liefde voor het onderwijs is nooit meer verdwenen. Door mijn reiservaringen in diverse landen, snap en (h)erken ik verschillende culturen in de onderwijswereld en maak ik snel contact. Mijn ervaring in verschillende managementposities binnen en buiten het onderwijs, pas ik vooral toe bij mijn interim-opdrachten. Ook het werken in accreditatietrajecten doe ik graag. Werkplezier creëren bij individuen en daarmee teams in een resultaatgerichte positie brengen, vind ik het leukst. Teamontwikkeling is en blijft iedere keer weer zo’n fantastisch proces. Naast mijn ervaring durf ik tegenwoordig steeds meer op mijn intuïtie te vertrouwen. Dat is het mooie aan grijze haren krijgen… ”

De intuïtieve sfeermaker

Peter werkt graag rationeel en gestructureerd op een intuïtieve, mensgerichte manier. Dat betekent dat hij de balans bewaakt tussen enerzijds wat er móet veranderen in een structuur of organisatie en anderzijds met respect voor de mensen die er werken. Zijn relativeringsvermogen, gevoel voor humor en een goede sfeer zijn daarbij essentieel. In zijn vrije tijd zit Peter op de racefiets en rijdt regelmatig ‘De Ronde van Vlaanderen’ of de touretappe ‘Parijs-Roubaix’. Nu zijn twee dochters de deur uit zijn, geniet hij des te meer van zijn kleinzoon. Toch ziet hij zichzelf over een paar jaar voor langere periodes in Corsica verblijven, waar de familie een huis heeft. Genieten van natuur, rust en vrijheid!

Peter Stam

“Peter heb ik meegemaakt als leidinggevende van de opleiding vrijetijdsmanagement bij InHolland. Peter heb ik ervaren als besluitvaardig en helder in zijn standpunt; deze kwaliteiten kwamen vooral naar voren in ontwerpmatige veranderingstrajecten.” 

Reuben Wijnberg

Team leader and lecturer at Leisure & Events Management BA, InHolland University of Applied Sciences, Onderwijsinstelling

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

× Stel je vraag via WhatsApp