fbpx
Sabina van de Waterbeemd

Grafisch vormgever

Sabina van de Waterbeemd

“Voor onze opdrachtgevers vertaal ik graag in beeld wat mijn collega’s geschreven hebben of wat ze samen bedoelen, maar niet direct in tekst kunnen vangen.”

Eind 2016 zette Metis onderwijsadvies (toen nog OAB Dekkers) de vacature uit voor een creatieve dtp’er. De huisstijl van het bureau vroeg om een doorontwikkeling. Daarnaast kregen de onderwijsadviseurs en trainers steeds meer behoefte aan een ‘vertaling in beeld’ van bijvoorbeeld onderwijsprocessen, zelfevaluaties en leermodellen. Sabina startte in december 2016; deze grafisch vormgeefster werkt sindsdien met veel plezier aan alle visuele uitingen ten gunste van het bureau, opdrachtgevers en haar collega’s.

‘Eén beeld zegt soms meer dan 1000 woorden’

Sabina: “Mijn werkervaring heb ik 10 jaar lang opgedaan bij reclamebureaus. Ik leerde veel en werkte er met veel plezier, maar op een gegeven moment wilde ik iets nieuws. Ik zocht ook naar meer balans met mijn privé-leven en dat lukt me nu dus veel beter. We werken allemaal hard, maar houden daarbij op een vriendelijke manier rekening met elkaar en bewaken ‘gezonde werktijden’. Voor onze opdrachtgevers vertaal ik graag in beeld wat mijn collega’s geschreven hebben of wat ze samen bedoelen, maar niet direct in tekst kunnen vangen. Een nieuw onderwijsmodel bijvoorbeeld kan, met de ondersteuning van beeld, denkrichtingen verhelderen en daarmee het begrip én de acceptatie van iets nieuws versterken. Eén beeld zegt soms meer dan 1000 woorden. Mijn werk loopt synchroon met dat van de adviseurs en we voelen ons dan ook sámen verantwoordelijk voor het resultaat. Die wisselwerking met collega’s en de diverse opdrachtgevers maakt mijn werk boeiend en afwisselend.

Daarnaast bewaak en ontwikkel ik de nieuwe huisstijl van Metis onderwijsadvies. Die ben ik gaan ontwikkelen en ook de website is vanuit die basis opgezet en ingericht. Ook ons briefpapier, webinars en nieuwsbrieven hebben dezelfde uitstraling. Met al deze uitdagingen op creatief gebied, flexibele werktijden en leuke collega’s heb ik de perfecte baan!”

De creatieve duizendpoot

Vroeger wilde Sabina verpleegster worden, net als haar moeder. Toen een docent op de middelbare school haar wees op haar creatieve talent, wilde Sabina daar niets van horen. Het bloed kroop toch waar het niet gaan kan. En twee jaar later besloot ze zich toch aan te melden bij de opleiding Communicatie & Design aan de vakschool Sint Lucas in Boxtel. Er waren veel aanmeldingen, maar Sabina veroverde een plekje… De docent had gelijk! Op haar 17e woonde Sabina al op kamers in Boxtel. Na 4 jaar studeerde ze af op grafische vormgeving en besloot nog een jaar de kunstacademie in Breda te doen. Daarna startte ze haar werkende leven en ontmoette ze haar huidige partner met wie ze nu, samen met hun drie zoons, in Helmond woont. Deze creatieve duizendpoot houdt verder van lekker eten met vriendinnen en wandelt graag.

Sabina van de Waterbeemd

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!