In gesprek met Ismail Aghzanay

Docent Engels en leraar van het jaar 2021 | Aflevering 19

Hoe ga je om met kansengelijkheid en inclusiviteit als startende docent?

Ismail Aghzanay, werkzaam bij het Comenius College als docent Engels, is in 2021 uitgeroepen tot leraar van het jaar. Hij heeft deze prijs gewonnen in de categorie Voortgezet Onderwijs. Je wordt niet zomaar leraar van het jaar; je wordt voorgedragen door studenten, docenten en ouders en op basis daarvan word je uitgenodigd. Ismail legt veel passie in zijn lessen Engels, maar hij heeft ook een hoger doel, namelijk kansengelijkheid en inclusiviteit realiseren. We bespreken in de podcast wat zijn sleutels tot succes zijn en hoe hij zorgt voor kansengelijkheid en inclusiviteit in zijn onderwijsaanpak.

 

Ismail geeft jou een uitdaging

Laat je studenten een brief schrijven aan een geliefde met het idee dat het de laatste brief zal zijn. Zorg ervoor dat je studenten weten dat jij de enige bent die het zal lezen en dat ze alles mogen opschrijven. Op deze wijze ga je een diepere relatie aan met je studenten.

Tip van Ismail

Leestip: Het boek ‘De kracht van kwetsbaarheid’ van Brené Brown.Luistertip via TedTalks op youtube: Het verhaal ‘Every kid needs a champion’ van Rita Pierson.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

× Stel je vraag via WhatsApp