Podcast

AI en Onderwijs

  • Dilemma’s
  • Experts aan het woord
  • Toepasbaar
Podcast

AI en Onderwijs

  • Dilemma’s
  • Experts aan het woord
  • Toepasbaar

In de podcastreeks ‘AI en onderwijs’ van Metis Onderwijsadvies, gaan we in gesprek met experts om de impact van AI op het onderwijs in Nederland te onderzoeken. We leggen uit wat AI is en bespreken de mogelijkheden en gevaren voor het onderwijs.

Opstarten met... Floor & Ellen

Playlist

Topafleveringen

Best geluisterd

Hoe het onderwijs door ChatGPT ingrijpend verandert

We spreken Rens van der Vorst. Hij is docent bij Fontys ICT en ‘techfilosoof’. Hij maakt zich zorgen over de impact. Hoewel hij een voorstander is van ontwikkeling, vindt hij dat we als onderwijs goed moeten overwegen hoe we omgaan met ChatGPT.

Luistertip

Hoe veranderen we onze toetsing?

In gesprek met Jacandra en Megen en Dennis van Aart van Metis Onderwijsadvies. Afgelopen jaar hebben zij gezien welke impact AI heeft gehad op het onderwijs. Is de toetsing veranderd door AI en zo ja hoe?

Luistertip

ChatGPT in de klas. Hoe ga je hier als docent mee om?

We spreken Walter Schoonebeek, docent bij de opleiding Business IT & Management van Avans Breda. Walter besloot ChatGPT samen met studenten te ontdekken. Esther van der Stappen, lectoraat digitale didactiek, geeft aan waarom dit effectief is.

Beluister de podcast via:

Spotify podcast
Spotify podcast

Hosts

Liza Peeters-Goos

Liza Peeters
Onderwijskundig adviseur

Thijs Wesselink

Thijs Wesselink
Onderwijskundig adviseur

Incompany training

Grip en inzicht op AI in het onderwijs

Ontdek de verschillende modules, specifiek ontworpen voor onderwijsteams, managementteams en directies. We hebben verschillende programma’s, geschikt voor de fase waarin het team zich bevindt; workshop, studiedag, meerdaagse. Samen bepalen we de uitgangssituatie en de juiste invulling van het programma. De beschrijvingen van de modules zijn indicatief en zijn de basis voor verdere gesprekken.