In gesprek met Marion, Liza en Plom

Hoe kijken verschillende generaties aan tegen het onderwijs? | Aflevering 20

Hoe kijken verschillende generaties aan tegen het onderwijs?

In deze podcast maken Ellen en ik een uitstapje. We richten ons namelijk niet specifiek op de startende docent, maar gaan in gesprek over een thema dat ontstaan is door een interessant gesprek met collega’s. Wij praten met drie personen uit verschillende generaties en zijn nieuwsgierig naar de overeenkomsten en verschillen als het gaat om onderwijs.

Marion van Neerven vertegenwoordigt generatie X, die ook wel generatie nix wordt genoemd. Deze personen zijn over het algemeen opgegroeid in een autoritair systeem: ‘armpjes over elkaar en luisteren naar het gezag’.

Liza Peeters behoort tot de generatie Y; de Millennials. Het is de grenzeloze generatie, ook wel prestatiegeneratie of prinsenkinderen genoemd. Tot slot Plom Verweel die bij generatie Z hoort. Dit is de generatie die ook wel dé digital natives genoemd worden, omdat ze opgegroeid zijn in het digitale tijdperk.

 

Marion, Liza en Plom geven jou een uitdaging

Je ontkomt er als docent niet aan dat de generatie aan wie je lesgeeft verschilt van die van jou. Door deze verschillen kan er mogelijk ook wel eens onbegrip ontstaan. Wij dagen jou uit om open te staan voor deze verschillen. Zo wordt het namelijk makkelijker om begrip op te brengen voor bepaald gedrag.

De tip van Marion, Liza en Plom

Wil jij als docent meer weten over de generatie X, Y en Z en welk gedrag daar grotendeels bij hoort? Klik dan op deze Link voor een interessant artikel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

× Stel je vraag via WhatsApp