Home 5 Cases 5 Nova College: teamtrainingen

NOVA COLLEGE & METIS ONDERWIJSADVIES

‘Kwaliteit staat bij ons allebei hoog in het vaandel’

“Al sinds 2015 werken wij intensief samen met Metis onderwijsadvies. De passie voor onderwijs zit gewoon in hun DNA. Dat vertalen ze steeds opnieuw naar een aanpak waar wij bij de Academie, maar vooral ook onze collega’s binnen het Nova College, heel blij van worden.”

Monique Muller, opleidingsadviseur bij de Nova Academie

Pedagogiek en didactiek

“De samenwerking begon ooit met onze vraag naar ondersteuning bij het pedagogisch-didactisch handelen van diverse onderwijsteams,” vervolgt Monique.

Samen met twee collega’s ben ik binnen de Nova Academie, die bij de afdeling HRM hoort, verantwoordelijk voor de invulling van alle scholingsvragen vanuit het Nova College. Mijn portefeuille omvat de docenten en docententeams. Het thema ‘professionalisering onderwijsteams’ dat het Nova College destijds – en nu nog steeds trouwens – hoog op de agenda zette, zorgde voor scholingsvragen op het gebied van pedagogiek en didactiek. Wij zoeken altijd naar bureaus die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan, net als wij. Tijdens het eerste contact met Metis onderwijsadvies wist ik meteen dat ik goed zat. Het doorvragen naar doelen, samen onderzoeken wat er precies leeft bij de teams en daar vervolgens maatwerk op leveren, geeft vertrouwen in hun aanpak. Snappen ‘hoe het mbo werkt’ en met welke doelgroepen onze docenten precies werken, maakt hen uniek. Uit evaluaties bleken docenten en onderwijsteams voortdurend tevreden. Samenwerken is op deze manier al jaren een win-win voor beide partijen.”

“Ik maakte kennis met onderwijsteams die echt vooruit willen, heel vernieuwend denken en open staan voor andere denkrichtingen.”

Emile Heerkens

Trainer en adviseur, Metis onderwijsadvies

Méters maken met elkaar

Emile Heerkens startte bij Nova College met de teamtrainingen gericht op pedagogiek en didactiek. “Ik maakte kennis met onderwijsteams die echt vooruit willen, heel vernieuwend denken en open staan voor andere denkrichtingen,” aldus Emile. “Dan kan je dus echt méters maken met elkaar, heel inspirerend werkt dat. Vervolgens mochten we helpen met het opzetten van een nieuw bpv-beleid en het professionaliseren van slb-trajecten. Zo creëer je met elkaar een werkwijze gebaseerd op wederzijds vertrouwen inclusief een duurzame werkrelatie.

De stijl van Metis onderwijsadvies kenmerkt zich door in te spelen op de urgentie van de vraag en de essentie ervan te doorgronden. Luisteren, kritische vragen stellen en authentiek durven zijn in ons handelen; dat is onze grote kracht vind ik. De nadelen van dit werk? Die zijn er eigenlijk niet. Of toch…de reisafstanden. We werken in het hele land, dus van Eindhoven naar Haarlem rijden is soms een beetje te veel van het goede. Maar als je dan weer in zo’n warm bad bij het Nova College hebt mogen werken, vergeet je dat ook weer snel hoor,” lacht Emile.

MENSEN GROEIEN DOOR TE LEREN

Reistijden waren er even niet tijdens de corona-crisis, maar Metis stond absoluut niet stil. “Vrijwel direct na de ‘lock down’ kreeg de onderwijswereld webinars aangeboden via de website voor het ondersteunen van online lessen, “vertelt Monique. “Inspelen op actualiteiten, nieuwe ontwikkelingen bijhouden en snappen wat dat voor het onderwijs en de docenten betekent, maakt Metis voor ons de ideale partner in het onderwijs. 

‘Mensen groeien door te leren’ is onze gedeelde lijfspreuk; wij faciliteren dat dan ook gezamenlijk, als echte teamgenoten in hetzelfde speelveld,” sluit Monique af.

Online afspraak maken

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Vul hier je gegevens in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.