Floor van Venrooij

Floor van Venrooij

“Ik kan me goed inleven in de vraagstukken van docenten en toets de inhoud van mijn trainingen meteen in de praktijk. Ook bij het coachen van docenten, gericht op verbetering van hun didactische vaardigheden, weet ik precies waar hun vragen vandaan komen.”

Home 5 Experts 5 Floor van Venrooij
adviseur

Floor van Venrooij

“Ik vind het fantastisch hoe we met elkaar het onderwijs verbeteren en vernieuwen, elke dag opnieuw.”

“Vooral de dynamiek en afwisseling spreken mij aan. Ik schrijf blogs, geef trainingen in pedagogiek & didactiek en denk mee over de ontwikkeling van het bureau. Er is altijd ruimte voor innovatie en initiatieven. Overigens sta ik twee dagen per week ook nog voor de klas als docent biologie of zorg&welzijn bij het Connect College in Echt. Die combinatie is perfect. Ik kan me goed inleven in de vraagstukken van docenten en toets de inhoud van mijn trainingen meteen in de praktijk. Ook bij het coachen van docenten, gericht op verbetering van hun didactische vaardigheden, weet ik precies waar hun vragen vandaan komen. Ik heb ze tenslotte zelf ook (gehad). Als ik lessen van docenten bijwoon, kan ik die kennis meteen toepassen in mijn feedback. Tegelijkertijd zie ik weer nieuwe invalshoeken tijdens de lessen zelf voor mijn rol als docent. Ik vind het fantastisch hoe we met elkaar het onderwijs verbeteren en vernieuwen, elke dag opnieuw.”

Expert in:

Coachende rol docent
Assessor
Curriculumontwikkeling

Samenwerking: Albeda en Floor

Albeda: ‘Serious Game brengt gepersonaliseerd leren tot leven!’

“Het spelen van een spel met je collega’s en op die manier het onderwijsthema ‘gepersonaliseerd leren’ betekenis geven, vind ik zo goed bedacht!” vertelt Joyce van de Kasteele, docent Dienstverlening zorg & welzijn op de locatie Rosestraat van Albeda Zorgcollege. “De dag is omgevlogen en ik kan nu met frisse ideeën en nieuwe energie verder met dit thema. Het was voor mij een van de betere studiedagen die ik heb meegemaakt tijdens mijn loopbaan,” besluit Joyce enthousiast.

Albeda serious game

Publicaties

Wie ben jij?

Wie ben jij? Streng, Lief, Betrokken, Consequent, Chaotisch – dit zijn allemaal kenmerken die...

Lees meer

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Vul hieronder je gegevens in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.