Jet Ter Halle: adviseur Metis Onderwijsadvies en docent ALO

Datum: 15 november 2021
Auteur: Floor van Venrooij

In gesprek met Jet ter Halle

Adviseur Metis & docent ALO | Aflevering 6

Collega Jet ter Halle is te gast in onze podcast. Ze werkt ook als docent bij de Academie Lichamelijke Opvoeding (ALO) aan de Hanzehogeschool Groningen. In haar eerste jaren als docent heeft zij ervaren dat ‘vertrouwen krijgen’ van collega’s heel belangrijk is. Daarmee voel je jezelf sterker om voor de klas te gaan staan. Benieuwd naar meer ervaringen? Luister dan naar deze podcast!

 

Jet geeft jou een uitdaging:

Met de mensen om je heen vorm je een team. Neem zelf het initiatief voor het organiseren van een intervisie moment met elkaar. Neem een voorbeeldrol om te laten zien dat het fijn is om met collega’s te sparren en een cultuur te ontwikkelen waarin intervisie gebruikelijk is. Daar heb je immers zelf ook veel profijt van.

 

De tip van Jet:

Intervisie is een werkvorm om problemen te analyseren en samen op zoek te gaan naar mogelijke oplossingen. In een relatief korte tijd verzamel je met elkaar verschillende ideeën en vaak helpt het je om een volgende stap te zetten. Wil jij meer weten over hoe je een intervisie aanpakt? Lees dan deze blog ‘Intervisie…; sambal bij? Of liever een lolly?’

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Up-do-date blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *