fbpx

Metis Academie

Hier vind je ons professionaliseringsaanbod. Uiteraard kunnen we ook incompany trainingen op maat geven. Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op!

Filter

Basiskwalificatie examinering BKE

Online training met coaching op je eigen tempo. Je kunt meteen starten! - In deze training maak je op een interactieve manier kennis met de theorie en handelswijze van het beroepsbekwaam beoordelen.

Meer informatie

Gamification, Motivatie en Autonomie

Elementen uit de speltheorie zijn een uitstekende manier om studenten op een luchtige manier bij de stof te betrekken, en werken goed samen met andere recente inzichten over motivatie en nieuwsgierigheid. In deze cursus staan dan ook de principes van gamification centraal.

Meer informatie

Programmatisch toetsen en formatief evalueren

Masterclass op 09 juni 2022 - In de vierde masterclass uit de serie ‘Personaliseren en Flexibiliseren’ richten we ons volledig op de toetsing. In een geflexibiliseerd of gepersonaliseerd programma zijn programmatisch toetsen en formatief evalueren manieren om de ontwikkeling van de student centraal te stellen én te stimuleren. Maar: hoe doe je dat dan?

Meer informatie

Assessorentraining

Deze online training start op 12 april 2022 - In deze training maak je op een interactieve manier kennis met de theorie en handelswijze van het beroepsbekwaam beoordelen. Je krijgt inzicht in de verschillende kwaliteitseisen van toetsing en de mogelijke valkuilen die er bestaan tijdens het beoordelen.

Meer informatie

Begeleiden bij Faalangst en negatief zelfbeeld

In de training beïnvloeden van faalangst en negatief zelfbeeld krijg je de inzichten en handvatten mee om individueel of in een kleine groep, studenten met problemen te ondersteunen. Studenten ondersteunen en weerbaarder maken: dat is het doel.

Meer informatie

Training studieloopbaanbegeleiding

Studieloopbaanbegeleiding laat de student succesvol zijn en succes ervaren. Het geeft de student die essentiële extra’s mee die ervoor zorgen dat hij in het beroepenveld, in de maatschappij en in zijn persoonlijke ontwikkeling stabiliteit en zelfvertrouwen kan groeien. Het maakt het onderwijs boeiender en betekenisvoller.

Meer informatie

Managen & Coachen

Deze leergang staat gepland voor het voorjaar van 2022 - Doelstelling van de training is de vraagstelling of hulpvraag vanuit de individuele medewerker of je team zo op te pakken en uit te werken dat er weer verbinding is tussen de medewerker zelf en zijn werkomgeving.

Meer informatie

Managen & Communiceren

Deze leergang is gepland voor het voorjaar 2022 - In vrijwel alle facetten van je rol als midden manager is communicatie de sleutel tot succes. Wil je jezelf sterker als teamleider neerzetten in je organisatie en zelfbewuster communiceren? Dan is deze leergang voor jou!

Meer informatie

Managen & Organiseren

Om je werk als manager goed, zorgvuldig en zonder al te veel stress te kunnen doen wordt er ook het een en ander van je gevraagd op het gebied van timemanagement. Daarnaast behandelen we in deze training ook relevante zaken als het gaat om onderwijslogistiek en de basisbeginselen vanuit de onderwijsfinanciering.

Meer informatie

Balanceren tussen belangen & haar stakeholders

Op welke wijze kun je als leidinggevende dit meer zichtbaar en bespreekbaar maken? Hoe kun je de rollen en belangen duiden? Hoe beweeg je binnen de verschillende gremia? Tijdens deze masterclass krijg je handvatten om met deze vragen aan de slag te gaan!

Meer informatie

Het strategisch kompas

We leven in tijden van constante verandering. Plannen en voorkennis verliezen steeds meer hun kracht. Het wordt belangrijker om te kunnen reageren vanuit het moment, flexibel te zijn en te kunnen bijsturen.

Meer informatie

Senior kwalificatie examinering

Ben jij al geruime tijd actief als assessor en heb je BKE minstens twee jaar geleden behaald? Dan is deze training zeker wat voor jou. Zeker wanneer je je steeds meer bezig met het overkoepelende toetsbeleid en programma.

Meer informatie

Formatief evalueren

Met formatief evalueren krijgen studenten gedurende het proces feedback met als doel dit te verbeteren. De vraag is alleen: hoe maak je de stap naar formatief evalueren? En nog belangrijker: hoe krijg je studenten zover? Dat leer je in deze training.

Meer informatie

High Impact Teaching

Je leert vanuit 8 bouwstenen je didactiek vorm te geven in de synchrone momenten met studenten. Focus en urgentie, directe instructie, betrokkenheid, herhaling, feedback, probleem oplossen, stimuleren van geloof in eigen kunnen en samenwerkend leren zijn de bouwstenen van High Impact teaching.

Meer informatie

Ondersteuning bij werken met 100% jezelf

In deze training leer je werken met het lespakket 100% jezelf in de gewenste variant van mbo of hbo. Vanuit de opbouw van de drie beelden: zelf- opleidingsbeeld en beroepsbeeld leer je de studenten regie te nemen over de loopbaan.

Meer informatie

Leergang Pedagogisch handelen

Tijdens deze leergang Pedagogisch Handelen krijg je inzichten in de voorwaarden om tot leren te komen. Daarnaast zullen we in deze leergang ook ingaan op het omgaan met leer- en gedragsproblemen.

Meer informatie

Coaching on the Job

Door middel van mentaliserend coachen, opdrachten, intervisie en feedback ontwikkel je jezelf als inspirerende docent, begeleider en pedagoog in het beroepsonderwijs.

Meer informatie

Leergang leerpsychologie

Tijdens de leergang leer je de kernelementen van drie grote stromingen in de leerpsychologie: behaviorisme, cognitivisme en het (sociaal-) constructivisme. Je leert onderwijs te ontwikkelen vanuit alle drie de perspectieven zodanig dat het leerproces van de student geoptimaliseerd wordt in het licht van doelgroep kenmerken, eisen die gesteld worden en fase van het leerproces.

Meer informatie

Boeken

100 procent jezelf

100% zeker van jezelf, je opleiding en je beroep! Je studententijd zit vol spannende en nieuwe ervaringen waarin je vaak keuzes moet maken en waarin je jezelf moet sturen in de juiste richting. Dat kan moeilijk zijn, omdat je niet altijd weet wat de doelgerichtste...

Boeken 100 procent jezelf voor mbo en hbo

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!