Toetsing

Toetsen, beoordelen en evalueren zijn bekende begrippen in het beroepsonderwijs. De betekenis van deze begrippen is echter voor iedereen anders en is in de afgelopen jaren aan verandering onderhevig. Met het online onderwijs is online toetsen ook in een nieuw daglicht komen te staan.

 

Toetsbeleid

Programmatisch toetsen en formatief evalueren zijn tegenwoordig veelbesproken thema’s. De betekenis die een onderwijsteam van een opleiding geeft aan toetsing, is sturend voor de visie en inrichting van de toetsing. Wij ondersteunen teams bij het ontwikkelen, aanscherpen en implementeren van hun (nieuwe) toetsbeleid. We concretiseren hoe een opleiding over toetsing denkt en hoe toetsing aansluit bij de visie op onderwijs en visie op het beroep. Dit alles geldt zowel voor offline als online toetsing. 

Wat en hoe?

Toetsing en examinering is altijd een integraal onderdeel van een leertraject. Studenten passen hun studiegedrag aan naar de wijze waarop ze getoetst en beoordeeld worden. In deze zin zijn toetsen en leren aan elkaar gerelateerd; de inhoud van een toets bepaalt wat er geleerd wordt en de toetsvorm hoe er geleerd wordt. Toetsing heeft voor professionals ook een sturende functie; toetsing functioneert als een verbindend element tussen de verschillende onderdelen in een leertraject en geeft informatie over de prestaties en ontwikkeling van studenten.

Heb je behoefte aan inzicht in nieuwe (online) vormen van toetsing en wil je die graag leren toepassen in jouw onderwijspraktijk? Of zoek je naar een visie op toetsing in samenhang met het onderwijs en de beroepscontext? Of misschien wil je in het algemeen eens kritisch naar het proces van toetsing kijken? Laat het ons weten; wij denken graag met je mee over een passende aanpak bij jouw toetsingsvraagstuk.

Advies op maat?

Neem gerust contact op via 040  –  291 37 33

Eduview

Eduview is dé online curriculumtool voor het beroepsonderwijs. In onze aanpak bij het ontwerpen en vormgeven van een verbeterd onderwijsprogramma, is het ook mogelijk gebruik te maken van Eduview. Deze applicatie ondersteunt opleidingen om op basis van hun visie het onderwijs en de vertaling naar het programma op kwalitatief hoog niveau te ontwikkelen, vast te leggen, inzichtelijk te maken, up-to-date te houden en weer dóór te ontwikkelen.

Wij staan voor je klaar…

Liza Peeters-Goos

Liza Peeters-Goos

Ilona Mathijsen

Ilona Mathijsen

Marion van Neerven

Marion van Neerven

Natascha RakiĆ

Natascha RakiĆ

Emina Nakičević

Emina Nakičević

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

× Stel je vraag via WhatsApp