Home 5 Onderwijsontwikkeling 5 Visievorming & curriculumontwerp

Visievorming & curriculumontwerp

Kwalitatief goed beroepsonderwijs ontwikkelen begint met een heldere visie op het beroep, onderwijs en de toetsing. Samen met de opdrachtgever brengen we de visie in kaart. Dat varieert van “Hoe komen we van denken naar doen? Hoe brengen we samenhang in de visie?” tot “Hoe kunnen we studenten meer regie geven op het leren? Is flexibilisering van onderwijs iets voor ons? Wat betekent dat voor toetsing?”

Samen met onze voeten in de klei

We ontwerpen met en voor onderwijsteams curricula, onderwijsprogramma’s en toetsprogramma’s. Deze ontwerpen baseren zich op de visie op het beroep, onderwijs en de toetsing. En natuurlijk op de ontwerpcriteria, die leidend zijn in de organisatie. Onze ontwerpen zijn altijd ondersteunend aan de inhoud en het doel van de opleiding. We behouden wat er al goed is en verbeteren waar dat nodig is. Wij fungeren graag als aanjager, sparringpartner en steun in de rug voor onderwijsteams om vanuit hún bedoeling het onderwijs in te richten. Wij denken kritisch mee of het ontwerp in lijn is met de visie, de beroepscontext en de opleiding zelf, zonder het team te overvragen. Wij staan naast de professionals met onze voeten in de klei; we ontwerpen samen en zijn tegelijkertijd in staat de professionalisering van een onderwijsteam te realiseren.

Wat onmogelijk lijkt, moet mogelijk zijn!

Het onderwijs concreet vormgeven in een onderwijsprogramma, vraagt om actieve betrokkenheid van studenten, onderwijsprofessionals en stakeholders uit het werkveld. Wij organiseren afstemming tussen de diverse doelgroepen, die van belang zijn voor een goed ontwikkeld curriculum. Het streven is een duurzaam ontwerp, zodat teams niet steeds opnieuw hoeven te bouwen, maar zelf op het ontwikkelde ontwerp kunnen voortborduren als wij onze opdracht hebben volbracht. We zorgen voor verbeelding, samenhang, verbinding en uitvoerbaarheid in en van het onderwijsprogramma. Als creatieve denkers en doeners geldt voor onze aanpak: wat onmogelijk lijkt, moet mogelijk zijn!

Dus denk je dat jouw onderwijsvraagstuk onmogelijk op te lossen is? Neem contact met ons op! Op basis van een vrijblijvend kennismakingsgesprek maken wij graag een voorstel op maat.

Advies op maat?

Neem gerust contact op via 040  –  291 37 33

Eduview

Eduview is dé online curriculumtool voor het beroepsonderwijs. In onze aanpak bij het ontwerpen en vormgeven van een verbeterd onderwijsprogramma, is het ook mogelijk gebruik te maken van Eduview. Deze applicatie ondersteunt opleidingen om op basis van hun visie het onderwijs en de vertaling naar het programma op kwalitatief hoog niveau te ontwikkelen, vast te leggen, inzichtelijk te maken, up-to-date te houden en weer dóór te ontwikkelen.

Een impressie uit ons portfolio

Visie opleiding
Opleidingsprofiel

Wij staan voor je klaar…

Remko Keizerwaard

Remko Keizerwaard

Natascha RakiĆ

Natascha RakiĆ

Floor van Venrooij

Floor van Venrooij

Ellen van Vugt

Ellen van Vugt

Koen van Spaandonk

Koen van Spaandonk

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

× Stel je vraag via WhatsApp