fbpx
Floor van Venrooij

Adviseur

Floor van Venrooij

“Er is altijd ruimte voor innovatie en initiatieven. Zo maak ik bijvoorbeeld een nieuwe podcast speciaal voor startende leerkrachten.”

Tijdens haar Master Onderwijswetenschappen in Nijmegen kwam een gastspreker van Metis onderwijsadvies vertellen over zijn werkzaamheden. Floor was meteen verkocht én zag de oplossing voor het invullen van haar stageopdracht. Ze greep meteen haar kans; ze sprak de gastspreker aan, een gesprek met de directeur volgde en haar stageplek was een feit. In juni 2020 rondde ze de stage en haar Master af. Maar afscheid nemen deed ze niet, want direct daarna trad Floor in dienst als trainer bij Metis onderwijsadvies.

‘Denken in mogelijkheden’

Floor: “Het werk blijkt nog leuker en inspirerender dan ik dacht. Vooral de dynamiek en afwisseling spreken mij aan. Ik schrijf blogs, geef trainingen in pedagogiek & didactiek en denk mee over de ontwikkeling van het bureau. Er is altijd ruimte voor innovatie en initiatieven. Zo maak ik bijvoorbeeld een nieuwe podcast speciaal voor startende leerkrachten. Overigens sta ik twee dagen per week ook nog voor de klas als docent biologie of zorg&welzijn bij het Connect College in Echt. Die combinatie is perfect. Ik kan me goed inleven in de vraagstukken van docenten en toets de inhoud van mijn trainingen meteen in de praktijk. Ook bij het coachen van docenten, gericht op verbetering van hun didactische vaardigheden, weet ik precies waar hun vragen vandaan komen. Ik heb ze tenslotte zelf ook (gehad). Van mijn collega’s bij Metis onderwijsadvies leer ik te denken in mogelijkheden, de positieve benadering te kiezen en ‘verder te kijken’ achter het vraagstuk. Als ik lessen van docenten bijwoon, kan ik die kennis meteen toepassen in mijn feedback. Tegelijkertijd zie ik weer nieuwe invalshoeken tijdens de lessen zelf voor mijn rol als docent. Ik vind het fantastisch hoe we met elkaar het onderwijs verbeteren en vernieuwen, elke dag opnieuw. Ik wil graag doorgroeien naar adviseur. Ik ben nieuwsgierig naar langere trajecten bij opdrachtgevers en wil me graag ontwikkelen op meerdere gebieden. Gelukkig krijg ik niet eens de kans om vast te roesten!”

De bakkende sporter

In beweging zijn en blijven vindt Floor belangrijk zowel in haar werkende leven als in haar vrije tijd. Een paar keer per week laadt zij zich op met hardlopen of ‘high intensity’ trainingen met andere sporters. Het is maar goed ook al dat sporten, want koken en bakken doet ze net zo graag. Bakken vindt ze het leukst; omdat het zo rustgevend is klakkeloos een recept te volgen, de geuren altijd anders zijn en ze er mensen blij mee maakt. De lekkernijen eet Floor graag op met haar vriendinnen. Of ze neemt van alles mee naar haar ouders, waar haar twee oudere broers, neefjes, nichtjes, ooms en tantes regelmatig bij elkaar komen. Niet voor niets noemt ze zichzelf een echt familiemens…

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!