fbpx
Natascha Rakic

Adviseur

Natascha Rakić

“Mijn kennis en ervaringen als docent, mentor, studiecoach, projectbegeleider, trainer enzovoorts komen in mijn huidige functie allemaal samen”.

Op een dag zocht Natascha voor haar werk bij NCOI Opleidingen naar een onderwijskundig thema. Ze vond niet alleen het antwoord op de website van Metis onderwijsadvies, maar ook een vacature! Gecharmeerd door de functie-inhoud én de positieve indruk die ze kreeg van het bureau en haar medewerkers, besloot ze te reageren. Vanaf oktober 2020 werkt Natascha bij Metis onderwijsadvies als onderwijskundig adviseur en trainer.

‘Mijn passie voor onderwijs begon al vroeg’

Natascha: “Ik ben opgegroeid in Servië en kwam op mijn veertiende naar Nederland. Ik startte op de huishoudschool. Mijn klasgenootjes kwamen ook uit andere landen. We spraken geen Nederlands en onderling begrepen we elkaar dus ook niet. Alle docenten, mentoren en begeleiders in het onderwijs die ik vervolgens op mijn pad tegen kwam, steunden mij altijd volledig, in álles. Ik voelde mij gezien, gehoord en gerespecteerd; noodzakelijk om je als jong volwassene te kunnen ontwikkelen en zelfvertrouwen op te bouwen. Ieder mens heeft dat nodig, ongeacht waar je vandaan komt. Mijn passie voor onderwijs begon dus al vroeg. Mijn loopbaan in de onderwijswereld is tot op de dag van vandaag een logisch gevolg. Mijn kennis en ervaringen als docent, mentor, studiecoach, projectbegeleider, trainer enzovoorts komen in mijn huidige functie allemaal samen. Ik geloof vanuit het diepst van mijn hart in het belang van excellent onderwijs voor iedereen. En laat dat nu ook net de missie zijn van Metis onderwijsadvies. Dat ik daar met mijn nieuwe collega’s onder de vleugels van dit prachtige bureau een bijdrage aan mag leveren, beschouw ik als een groot cadeau.”

De positieve doorzetter

Natascha kan zich goed inleven in andere mensen, door wat zij zelf heeft meegemaakt in haar leven. Zij ziet het als haar taak mensen te ondersteunen in hun persoonlijk en professionele ontwikkeling. Haar grote kracht zit in het feit dat zij haar focus op het positieve in mensen vasthoudt. Blijven leren van jezelf én anderen is een van haar grote drijfveren. Omdat zij al jong leerde dat dezelfde ‘taal’ spreken essentieel is, hecht zij veel waarde aan ‘wat’ je tegen elkaar zegt en ‘hoe’ je dat zegt. Dat is niet alleen tijdens haar werk, maar ook in haar privéleven van groot belang. Natascha brengt haar vrije tijd het liefst door met haar man en twee kinderen. Samen koken en films kijken zijn dan favoriete bezigheden.

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!