Johan Baken

Adviseur

RACHÈL DAVIES

Binnen het onderwijs heeft Rachèl diverse rollen en taken vervuld. Zij begon haar carrière als docent bij het Dulon College in Ede. Op zoek naar meer kennis en verdieping in de praktijk,  startte zij met de studie Onderwijswetenschappen. Daarna volgden functies als instroomcoördinator, auditor en onderwijsontwikkelaar. Met veel plezier werkte Rachèl ruim 10 jaar in het mbo-onderwijs tot het tijd werd voor een nieuwe uitdaging. De vacature bij Metis Onderwijsadvies kwam precies op het juiste moment; vanaf april 2022 versterkt Rachèl als onderwijsadviseur het team van Metis.

Rachèl: “Het beroepsonderwijs heeft jaren geleden al mijn hart gestolen. De studenten, collega’s en de diversiteit in werkzaamheden spreken mij aan. Die afwisseling ervaar ik nu ook in mijn rol als adviseur. Ik begeleid bijvoorbeeld een onderwijsteam bij de invulling van gepersonaliseerd leren en bij de implementatie ervan in een leermanagementsysteem. Bij een andere onderwijsinstelling ondersteun ik een docententeam bij het uitbreiden van pedagogisch-didactische vaardigheden. Daarnaast schrijf ik lesmateriaal voor keuzedelen en geef trainingen over thema’s als kwaliteitszorg, formatief handelen en didactisch coachen.

“Ik houd ervan met onderwijsontwikkeling bezig te zijn, evenals teams inzichten te geven in ontwikkelpunten en hen daarbij te adviseren”

Ik voel me maatschappelijk verbonden en verantwoordelijk om iets te kunnen betekenen voor (jong)volwassenen. Mijn collega’s zijn ook allemaal ervaringsdeskundigen uit het onderwijs; samen werken aan excellent beroepsonderwijs vind ik elke dag weer een feest. Bij Metis wil ik me blijven inzetten voor kwetsbare studenten, door bijvoorbeeld docenten te begeleiden bij het ontwikkelen van effectieve pedagogisch-didactische strategieën voor deze doelgroep. Hybride leerroutes realiseren met onder andere het werkveld, vind ik ook belangrijk. Als onderdeel van Metis kan ik al mijn ervaring en talenten toepassen bij de diverse onderwijsorganisaties waar we actief zijn.”

DE ENTHOUSIASTE TEAMSPELER

Met haar Indonesische roots is het niet verrassend dat Rachèl graag Indonesische gerechten maakt in haar vrije tijd. Het liefst voor meerdere familieleden en vrienden, waar de Indonesische keuken zich goed voor leent. Ook haar liefde voor reizen naar Azië heeft volgens haar met haar achtergrond te maken. Flores staat als eerst op het wensenlijstje voor een toekomstige reis. Rachèl woont in een natuurlijke omgeving, maar zoekt ook graag met vriendinnen de stad op om bij te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

Johan Baken

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

× Stel je vraag via WhatsApp