Sari Tazelaar

Adviseur

SARI TAZELAAR

“Samen met elkaar onderwijs verbeteren en veel van elkaar leren, dat is waar ik elke dag weer energie van krijg.”

In 2002 begon Sari als docent bij ROC Albeda in Rotterdam en heeft vervolgens de dynamische onderwijswereld niet meer verlaten. De drive om een bijdrage te willen leveren aan de ontwikkeling van studenten, is sindsdien de kern van al haar activiteiten. Naast haar docentschap ontwikkelde Sari destijds onder andere examentrainingen en een methodiek voor effectieve leerlingbegeleiding. Dit bracht haar bij de rol van coach voor (beginnende) docenten. Het ontwikkelen van de landelijke mbo cursus ‘Begeleider op School’ was een logisch vervolg. Daarnaast gaf ze les bij de minor begeleidingskunde aan de Hogeschool Rotterdam. Ondertussen groeide ze door naar adviseur professionalisering & ontwikkeling bij Albeda. Tegelijkertijd startte ze als zelfstandig coach, supervisor & begeleidingskundige een eigen onderneming. Sari behoort vanaf 2015 bij het team van flexibel inzetbare krachten van Metis Onderwijsadvies.

‘‘Stem van de student’

“Samen met elkaar onderwijs verbeteren en veel van elkaar leren, dat is waar ik elke dag weer energie van krijg. Met bijna 20 jaar ervaring in het beroepsonderwijs, vormt de rode draad in mijn werk vooral het professionaliseren, begeleiden, coachen en trainen van diverse doelgroepen in onderwijsinstellingen. Het leukste vind ik de afwisseling in de rollen die ik vervul bij de diverse opdrachtgevers. De ene dag stuur ik als adviseur een management development traject aan voor 70 onderwijsteams. De andere dag coach ik een onderwijsprofessional met zijn of haar eigen onderwijsvraagstuk. Elke dag is anders en altijd weer inspirerend door de diversiteit aan mensen en onderwijsvraagstukken, die elk een andere aanpak verlangen.

Met methodieken uit ontwikkelprogramma’s als stichting ‘leerKRACHT’ of de opleiding ‘Coach in de klas’, probeer ik zoveel mogelijk handvatten mee te geven aan (beginnende) docenten, onderwijsteams en leidinggevenden om het onderwijs elke dag weer een beetje beter te maken. De stem van de student en het professioneel ontwikkelen van deze doelgroep, staat daarbij altijd voorop. Met het opleiden van andere coaches en ‘train-de-trainerprogramma’s’, geef ik dat wat ik in de loop der jaren zelf geleerd heb, terug aan het onderwijs en haar studenten. Dat ik daarnaast ook regelmatig onder de vlag van Metis Onderwijsadvies mag adviseren bij hun opdrachtgevers, vind ik fantastisch. Wij delen tot in onze haarvaten de passie voor onderwijs en hun missie ‘Excellent onderwijs voor iedereen’ past mij als en perfecte jas!”

Teckelvriend

Naast haar werk is Sari een enorme liefhebber van teckels. Wandelingen met de honden en sinds kort de zorg voor een pup, geven ontspanning in een druk, werkend leven. Haar interesse in menselijke emoties loopt moeiteloos door in haar fascinatie voor emoties van honden, in het bijzonder teckels. Boeken over dit onderwerp worden veelal geraadpleegd ter ondersteuning van de ‘opvoeding’. Tennissen, fietsen en wandelen met haar twee dochters en partner doet ze ook graag. Maar dan wel het liefst mét hond…

Sari

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

× Stel je vraag via WhatsApp