Hoe behoud je online contact met kwetsbare jongeren?

door 31 mrt 2020

Over wie hebben we het?

Het gaat om kwetsbare jongeren met gedragsproblematieken – meestal in combinatie met een verslaving, psychiatrische problematiek en/of een verstandelijke beperking. Younes El Kaci, docent en onderwijsmanager van ROCTOP Amsterdam, begeleidt deze jongeren.

Ik heb hem dé vragen gesteld die andere docenten ons stelden naar aanleiding van de Webinars die we elke ochtend geven (terugkijken? Kijk op: www.hulpmetonlineleren.nl). Bijvoorbeeld: Hoe krijg je contact met deze jongeren die geen laptop hebben?  Hoe behoud je het contact? Wat doe je als iemand zegt dat ‘alles goed gaat en geen contact wilt?’ Hoe maak je het verschil tussen relatie en competentie? Want laten we eerlijk zijn: in het ‘online leven’ is het soms al lastig deze studenten op school te behouden, laat staan in het ‘offline leven’! Younes geeft je daar tips over.

 

De meest gestelde vragen van docenten waar Younes antwoord op geeft:

Hopelijk heeft Younes je antwoord gegeven op jouw vragen. Mocht jouw vraag nog niet beantwoord zijn, laat het hieronder in een reactie weten! Daarnaast zijn deze bijlagen handig om inspiratie te krijgen welke vragen je kunt stellen aan studenten om wellicht variatie te krijgen in je online gesprekken:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Claudia de Groot

Claudia de Groot

Auteur


Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

× Stel je vraag via WhatsApp