fbpx

Blogs

Thijs

ChatGPT en onderwijs

Waarom iedere docent en opleiding nu aan de slag moeten met ChatGPT. In deze blog deelt Thijs zijn ervaringen van de afgelopen weken.

curriculum moet ademen

Een lerend curriculum heeft zuurstof nodig

Curricula zitten vaak veel te vol met inhoud, alles moet erin en alles is belangrijk. Studenten, docenten en ondersteuners zuchten onder de druk en administratie dat dit alles vraagt. Jacandra zoekt naar ruimte in haar blog!

Tabel

Kalibreren voor betrouwbare besluiten

Een kalibratiesessie is een sterk middel om de betrouwbaarheid van een beslissing te vergroten. Maar hoe geef je een kalibratiesessie vorm? Lees dat in deze handleiding.

Praktische tip: activerende werkvormen

Dit super fijne naslagwerk: een overzicht met activerende werkvormen, waarbij duidelijk is aangegeven bij welke leeractiviteit, in welke leerfase, synchroon/asynchroon en welke locatie de werkvorm aangeboden kan worden.

Wat is activerende didactiek?

Activerende didactiek: werkt dat echt? Zijn studenten inderdaad meer gemotiveerd? Hebben ze hogere leeropbrengsten? Koen verkent het concept.

Wat heb ik nu echt geleerd?

In deze blog enkele simpele werkvormen die je als docent kunt gebruiken om te zien wat de studenten tijdens de les/bijeenkomst is bijgebleven.

Werkplaatsleren

JUNI-REEKS over Werkplekleren

Werkplekleren biedt studenten de mogelijkheid om hun vaardigheden in de praktijk te oefenen en om in de praktijk te leren. De studenten krijgen de mogelijkheid om tijdens het leren ervaringen op te doen met het beroep.

De vloek van de expert – deel 2

De effectiviteit van kennis-overdracht staat en valt bij de manier waarop je de studenten die kennis laat construeren. Ook al maak je je hoorcollege interactief, het wil niet zeggen dat studenten actief met de stof bezig zijn en tot leren worden aangezet.

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

× Stel je vraag via WhatsApp