Zelfregulatie bevorderen

Waarom willen we graag zelfregulatie bevorderen bij studenten? Is het brein van een student al zover ontwikkeld dat dit ook kan? En wat zijn manieren om zelfregulatie van studenten te bevorderen. Deze vragen beantwoorden we in deze webinar.

Tijdens het webinar is een fragment getoond van een eerder interview met prof. dr. Jelle Jolles over het aanleren van vaardigheden. Dit fragment is hier te zien: https://youtu.be/MMH8e03NWD.

Tot slot is uit de oude maar mooie door de Inventaris Leerstijlen van Jan Vermunt (1987) aangehaald als instrument om de student inzicht te geven in zijn of haar mate van zelfregulatie (dus niet om leerstijlen te onderzoeken). De Inventaris leerstijlen en de handleiding vaardig studeren zijn hieronder te downloaden. 

Om toch ook nog actueel te zijn een verwijzing naar het boek Studeren met succes: https://excel.thomasmore.be/studeren-met-succes/. In dit boek vind je informatie om de student te helpen bij zelfregulatie in het studieproces. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meld je aan voor de GRATIS Metis Masterclass Maandag

Elke maand een ander thema!

Peter

Peter

Auteur

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

× Stel je vraag via WhatsApp