Liza Peeters

Liza Peeters

“Ontwikkeltrajecten bij onderwijsinstellingen doe ik graag, omdat ik dan langdurig bij een opleiding betrokken ben als adviseur. We kunnen dan echt samen de diepte in om een visie te vertalen naar een onderwijsprogramma”.

Home 5 Experts 5 Liza Peeters
Adviseur

Liza Peeters

“Ontwikkeltrajecten bij onderwijsinstellingen doe ik graag, omdat ik dan langdurig bij een opleiding betrokken ben als adviseur. We kunnen dan echt samen de diepte in om een visie te vertalen naar een onderwijsprogramma.”

“Mijn vaardigheden als trainer en coach kan ik overigens ook goed in mijn werk kwijt. Soms is er tijdens een langdurig traject ook teamcoaching nodig. Een nieuw onderwijsconcept vraagt meestal om andere docentvaardigheden of er is behoefte aan een training op het gebied van toetsing. Tot op de dag van vandaag vind ik die mix van werkzaamheden nog steeds uitdagend en dynamisch. Zes jaar geleden heb ik een methodiek voor curriculumontwikkeling bedacht met de bijpassende digitale tool Eduview. Dit helpt elke opleiding gestructureerd, efficiënt en op maat te anticiperen op alle veranderingen in het onderwijs zelf en de maatschappij. Met de methodiek bouwt de opleiding aan een gedegen basis, samen met het werkveld, waardoor elke student goed zicht krijgt op de inhoud van de opleiding. Toen ik zelf als student in het TOPClasstraject zat, heb ik mogen ervaren hoe belangrijk het is te weten waarom een opleiding bepaalde inhoudelijke keuzes maakt. Vanzelfsprekend doen ze dat voor de student. En voor kwaliteitsverbetering van het onderwijs natuurlijk; elke dag een stapje verder in het belang van de student, maar ook van het werkveld, de onderwijsinstelling en de samenleving in het algemeen.”      

Expert in:

Curriculumontwikkeling
AI & Onderwijs
Eduview

“Als objectieve partners zijn de adviseurs van Metis in staat hun relevante kennis en onderwijservaring optimaal in te zetten. Zij zorgen voor een gedegen aanpak, stellen kritische vragen, verbinden theorie aan praktijk en zetten daarmee de onderwijsteams in hun kracht.”

Wendy Stubbe

Adjunct-directeur voor de opleidingen Accountancy en Finance & Control, Avans

Samenwerking: Avans en Liza

Samen een curriculum ontwikkelen is zo waardevol

In 2015 startten de opleidingen Accountancy en Finance & Control, vanuit een gedeelde visie op de financieel professional van de toekomst, met de aanpassing van het curriculum op dit toekomstbeeld. “Na een moeizame start besloten we het vernieuwingsproces gestructureerd en met heldere uitgangspunten aan te pakken,” vervolgt Arno. “Onder begeleiding van Metis Onderwijsadvies gingen we met een doordacht plan aan de slag.”

Samenwerking met Inholland

Mijn publicaties

Mini-podcastserie: AI-Tutor

Dit artikel onderzoekt de impact van generatieve taalmodellen zoals ChatGPT op het onderwijs, met een focus op de rol van AI-tutoren in leerprocessen en hun technische mogelijkheden. We bespreken feedback uit de gemeenschap en anticiperen op toekomstige ontwikkelingen.

Lees meer

Liza en Thijs: Onderwijs en AI podcast

Podcast: Onderwijs & AI

In de podcastreeks 'AI en onderwijs' van Metis Onderwijsadvies, gaan we in gesprek met experts om de impact van AI op het onderwijs in Nederland te onderzoeken. We leggen uit wat AI is en bespreken de mogelijkheden en gevaren voor het onderwijs.

Lees meer

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Vul hieronder je gegevens in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.