fbpx
Johan Baken

Adviseur

marleen soetens

Metis Onderwijsadvies breidt uit! Vanaf 1 april versterkt Marleen Soetens als adviseur ons team bij het realiseren van onze missie: ’excellent beroepsonderwijs voor iedereen’. Waarom wilde ze graag bij Metis aan de slag? Waar is ze goed in en wat zijn haar drijfveren? Marleen stelt zich graag aan je voor!

“Het dynamische karakter van Metis spreekt mij erg aan. Bij diverse onderwijsorganisaties een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs, zie ik als een logische stap in mijn carrière. Ik had overigens een leuke baan als beleidsadviseur bij een mbo-instelling, maar toen ik de vacature als adviseur bij Metis zag, heb ik meteen gesolliciteerd. Vorig jaar heb ik de masteropleiding Onderwijswetenschappen afgerond, dus wat dat betreft komt deze baan op het goede moment op mijn pad. Ik verheug me erop nog meer met onderwijsontwikkeling aan de slag te gaan en docententeams daarbij te ondersteunen.

“Mijn interesse gaat uit naar thema’s als blended learning en de betekenis van digitalisering in het onderwijs.”

De ontwikkeling van digitalisering in het onderwijs heb ik in mijn werk als beleidsadviseur aan den lijve ondervonden; ik heb er zelfs mijn scriptie over geschreven! In het beroepsonderwijs heb ik veel ervaring opgedaan als docent, studiecoördinator en examenleider. Ook ben ik betrokken geweest bij onderwijsontwikkeling en vraagstukken op het gebied van plannen en roosteren. Ik heb commerciële economie gestudeerd en had nooit gedacht dat ik in het onderwijs terecht zou komen. Maar ik heb er geen moment spijt van gehad en al helemaal niet nu ik als onderdeel van het team van Metis Onderwijsadvies kan functioneren!”

De ambitieuze klimmer

Marleen heeft in diverse steden in Nederland gewoond, voordat ze onlangs de overstap naar een natuurlijke woonomgeving maakte. Wandelen met de hond en veel buiten zijn is wat Marleen graag doet buiten haar werktijden om. Klimmen en koken zijn haar grootste hobby’s want “dat is bijna meditatie voor mij, doordat ik mij daar dan helemaal op kan focussen,” aldus Marleen. Haar specialiteit is Aziatisch koken en als er vrienden en familie komen eten, pakt ze dan ook flink uit. Dan begint de voorbereiding 3 weken van tevoren en zit de grootste uitdaging in de planning. Haar keuze voor de lerarenopleiding na haar economische studie, kwam voor haar ouders als een complete verrassing. “Mijn moeder reageerde destijds: “Ik hoop niet dat je 20 Marleentjes in je klas krijgt!”” lacht Marleen.

Johan Baken

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

× Stel je vraag via WhatsApp Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday